ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η απαξία και το θράσος δεν έχουν όρια

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 24 / 5 /2018

Αριθμ. Πρωτ.: 68

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά,

η απαξία και το θράσος δεν έχουν όρια

Με ανήποτους χαρακτηρισμούς προς την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, προσπάθησε να συγκαλύψει ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, τις ευθύνες της κυβέρνησης σε ένα διάτρητο και αναγχρονιστικό νομικό πλαίσιο, που συντηρεί στο ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης.

Με προκλητικό, αντιδημοκρατικό και εισαγγελικό ύφος ήθελε να ορίσει αυτός τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, που θα συνομιλούσε κατά την συνάντηση στις 24-5-2018.

«Δεν σας αναγνωρίζω», «φαλκιδεύετε την ελεύθερη έκφραση των εξεταστών», «δείξτε μου την εξουσιοδότηση, που έχετε» έλεγε και ξανάλεγε οριώμενος.

Αδιαφορώντας για τα υπαρκτά προβλήματα, δεν έδινε απάντηση στο πότε σκοπεύουν να καταθέσουν στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου Νόμου για το νέο σύστημα «ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ», αρνιόταν να προχωρήσει στη ψήφιση της παράτασης της αποζημίωσης των εξεταστών οδήγησης, αποδεσμεύοντας την απ’ το υπόλοιπο Σχέδιο Νόμου.

Αδιαφορώντας για την τραγική υποστελέχωση των Δ/νσεων Μεταφορών, δεν έδινε απάντηση στο πως θα σταθεί ένα Σώμα Εξεταστών αποκλειστικού έργου και παρέπεμπε στο υπουργείο Εσωτερικών…

Και αφού μετά δήλωσε αναρμοδιότητα…, μας παρέπεμψε στον υπουργό…

Στον «άφαντο» υπουργό, κ. Σπίρτζη, που τον ψάχνουμε 3 μήνες!!!, που παρά τα έγγραφά μας, τις επανειλημένες επικοινωνίες μας με τους γραμματείς τους δεν βρήκε χρόνο να μας συναντήσει, δεν μπόρεσε να διαθέσει ούτε λεπτό στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Έξι ώρες στον προθάλαμο του υπουργείου και το λεπτό δεν βρέθηκε… Βλέπετε δεν είμαστε μεγαλοκατασκευαστές, δεν είμαστε εργολάβοι, δεν είμαστε Σχολάρχες, ούτε ΜΚΟ…

Συνάδελφοι για άλλη μια φορά «πέσανε οι μάσκες». Έγινε καθαρό και σε όποιον έχει ακόμα αυταπάτες, ότι δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, να δοθεί λύση, δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν τις προτάσεις των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, που γι αυτούς είναι «επίφαση» δημοκρατίας η «διαβούλευση» και ο διάλογος, στους εργαζόμενους γίνεται όλο και πιο φανερό ότι ο μόνος δρόμος λύσης είναι αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης.

Μαζικά, δυναμικά στην απεργία στις 30 Μάη διεκδικούμε επίλυση και όλων των παραπάνω αιτημάτων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ