ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ 2018: ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 25/5 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:70

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ 2018

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Το ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ καλεί τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, μαζί άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να παρουν μαζικά μέρος στις 30 Μάη στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.

Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που καλούν τους εργαζόμενους την ημέρα εκείνη να απεργήσουν, υιοθετώντας τα αιτήματα της εργοδοσίας και του κράτους, για «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας» για «πολιτικές αγοράς εργασίας (…) που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά. Να μην ξεγελαστεί από τη συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργατοπατέρων να δηλητηριάσουν τη συνείδησή του. Ο στόχος τους είναι καθαρός. Θέλουν να αποσπάσουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, παρεμβαίνοντας στις μορφές του αγώνα και στα αιτήματά τους, ακριβώς γιατί αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με τους εργαζόμενους να κάθονται στη γωνιά τους και να μην αντιδρούν, περιμένοντας από την περιβόητη ανάπτυξη, να πέσει από το τραπέζι των επιχειρηματιών, κανένα ψίχουλο και για αυτούς.

Κόντρα στα παραμύθια και τα αφηγήματα της κυβέρνησης για «δίκαιη» ανάπτυξη, επιστροφή στη κανονικότητα, εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση, με όπλο την καθημερινή αλήθεια της διαβίωσής μας διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές-Ανάκτηση των έξι μισθών που χάσαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Περιφερειών, στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία κλπ

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες έχουμε μπροστά μας σειρά αντεργατικών νόμων που πρέπει να αντιπαλέψουμε:

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέο κύκλο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση, με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», το οποίο ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα στους ΟΤΑ σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η παραχώρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους, προωθεί την ανταποδοτικότητα των Υπηρεσιών, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλει νέα χαράτσια στο λαό.

Με την ηλεκτρονική αξιολόγηση η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που ο αγώνας των εργαζομένων απέτρεψε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος δεν μετέχει στην αξιολόγηση!

Παράλληλα, η Ομοσπονδία μας διεκδικεί με αξιώσεις για πρώτη φορά υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας, μπαίνουν ζητήματα βελτίωσης των όρων εργασίας μας, διεκδικώντας:

  • Την βελτίωση των συνθηκών της Υγιεινής και της Ασφάλειας των εργαζομένων στις Περιφέρειες, την πρόσβαση ειδικοτήτων που ασκούν ανθυγιεινές εργασίες στα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας και Μέτρα Προληπτικής Ιατρικής.
  • Την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την επιμόρφωσή μας, το χρόνο εργασίας και τις δικαιούμενες άδειες.
  • Να ασκούμε τα καθήκοντα που ορίζεται από τον κλάδο και την ειδικότητά μας, ώστε να μην γινόμαστε λάστιχο για να μπαλώσουμε τις τρύπες που έχει προκαλέσει η απαγόρευση των προσλήψεων από το 2006!!!
  • Να μετακινούμαστε από τη θέση μας σε άλλη Δ/νση-Οργανική Μονάδα της Περιφέρειας με διαφανείς διαδικασίες, με εφαρμογή της έννοιας της μετάθεσης, μετά από αίτηση και όχι κατά το δοκούν και με την καραμέλα των «υπηρεσιακών αναγκών».
  • Να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες των α’/θμιων σωματίων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση.

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, η συγκυβέρνηση μας λέει ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Εμβαθύνει την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, που φέρνουν όλο πιο κοντά το ξέσπασμα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση. Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 30 Μάη

και στις απεργιακές συγκέντρωσεις

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ