ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 7-9-2018

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  10/9/2018

Αριθμ. Πρωτ.:130

 

Προς

Συλλόγους-μέλη μας

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 7-9-2018

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο  με παρόντα τα  12 από τα 13 μέλη και τις αντιπροσωπίες των Συλλόγων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΕΠΕΚΕΜ και Σύλλογος Κιλκίς) και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Σύλλογοι Έβρου, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης), με θέματα τις εξελίξεις και τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας, τα εργασιακά προβλήματα και την πορεία των διεκδικήσεων μας, κ.α. διάφορα.

Μετά από διαλογική συζήτηση για τις εξελίξεις, που θέτουν την ανάγκη ενίσχυσης των διεκδικητικών μας δράσεων, έλαβε τις παρακάτω -κυρίως- αποφάσεις:

1. Να ληφθούν μέτρα επίσπευσης εφαρμογής της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

2. Να γίνει παρέμβαση προς Περιφερειάρχες & ΥΠΕΣ με σχετικό κείμενο ανακοίνωσης για την εφαρμογή του άρθρου 219 του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (ν.4555/2018), για τις «μετακινήσεις» των υπαλλήλων.

3. Να γίνει παρέμβαση προς Περιφερειάρχες, ΥΠΕΣ & Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ανάγκη κατάργησης της μοριοδότησης της ανάθεσης σε θέσεις ευθύνης.

4. Να απαιτηθεί ο διπλασιασμός του αριθμού των συμμετεχόντων στα εκλογικά συνεργεία.

5. Να διερευνηθούν μέσω των πρωτοβάθμιων Συλλόγων οι «διαθέσεις» των συναδέλφων εξεταστών υποψηφίων οδηγών και να απαιτηθεί η χορήγηση της αποζημίωσης τους.

6. Να γίνουν παρεμβάσεις για το ζήτημα της προκήρυξης θέσεων ευθύνης και της «αξιολόγησης».

7. Να προωθηθεί πρόταση για νομοθετική ρύθμιση για την άρση της ποινικής-αστικής ευθύνης των υπαλλήλων των Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

8. Να συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στις 30 Οκτώβρη κα η Ολομέλεια των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων στις 31 Οκτώβρη 2018.

9. Να εκδοθούν ανακοινώσεις για την αβάσιμη καταγγελία για την συνάδελφο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης, καθώς και για τις αυθαίρετες και αναιτιολόγητες «μετακινήσεις» που έχουν επιβληθεί από την Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδας σε συνάδελφο, που συνέβαλε αποφασιστικά στο ξεσκέπασμα του κυκλώματος χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης στην Φθιώτιδα.

10. Να απαιτηθεί σχετική ρύθμιση στην χορηγούμενη άδεια ανατροφής τέκνων (άρθρο 53, παρ. 1 του ν. 3528/2007), που να δίνει την δυνατότητα μετατροπής της τρίμηνης άδειας κατά την γέννηση τρίτου τέκνου σε μειωμένο ωράριο.

11. Να απαιτηθεί η μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας των υπαλλήλων των Περιφερειών, χωρίς πρόσθετες εισφορές.

12. Να γίνει σύμβαση της ΟΣΥΑΠΕ με την «ΝΟΜΟΣ».

13. Τέλος παραδόθηκε το πόρισμα της ΣΟΛ στις παρατάξεις του ΔΣ, προκειμένου να συζητηθεί στο επόμενο ΓΣ καθώς και παρουσιάστηκε από τον ταμία η εικόνα είσπραξης των εισφορών των πρωτοβάθμιων Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ