Σεβόμαστε τους πολίτες και απαιτούμε νομοθετικό πλαίσιο, που να διασφαλίζει την επίλυση των αιτημάτων τους

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  11/9/2018

Αριθμ. Πρωτ.:138

 

Προς

1. Υπουργό Υποδομών & Δικτύων
2. Περιφερειάρχη ΑΜΘ
3. Εκτελεστική Γραμματέας ΑΜΘ
4. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης

 

 

Σεβόμαστε τους πολίτες και απαιτούμε νομοθετικό πλαίσιο,

που να διασφαλίζει την επίλυση των αιτημάτων τους

 

Για άλλη μια φορά, με αφορμή τις καταγγελτικές επιστολές προς ΜΜΕ που αφορούν υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εύκολο δρόμο της απόδοσης ευθυνών στους δημοσίους υπαλλήλους κι όχι στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, που νομοθετούν και συντηρούν αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών.

Ούτε βέβαια είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε τον υπουργό  Υποδομών και Δικτύων για τις ευθύνες του, που διατηρεί ένα αναχρονιστικό και διάτρητο νομικό πλαίσιο στα ζητήματα αρμοδιότητάς του, που δημιουργεί το έδαφος για την ταλαιπωρία των πολιτών.

Οι υπάλληλοι των Περιφερειών σεβόμενοι τους πολίτες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες τους, ενώνουμε την φωνή μας για δημόσιες υπηρεσίες, που θα λειτουργούν  στην υπηρεσία των λαϊκών απαιτήσεων και αναγκών.

Σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύοντας ότι πρέπει να αποδίδονται  «τα του καίσαρα στον καίσαρα» θεωρούμε εντελώς αβάσιμη την καταγγελία για τη συνάδελφο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης Αναστασία Φωτιάδου.

Ζητάμε την αποκατάσταση της συνάδελφου της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης η οποία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τηρώντας το νομικό πλαίσιο χωρίς την πρόθεση ταλαιπωρίας κανενός πολίτη και ενημερώνοντας για κάθε ενέργεια άμεσα τους προϊσταμένους της και το υπουργείο.

Απαιτούμε την αναμόρφωση επιτέλους του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αρμοδιότητες των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας, ώστε να διασφαλίζεται με διαφάνεια η ορθή εκτέλεση τους και η εξυπηρέτηση των πολιτών, μακριά από κάθε είδους παράτυπες κ.α. ενέργειες.

Κοιν/ση

Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ξάνθης

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ