Να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών η υπ’ αριθμ. 129/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 26 /2/2019

Αριθμ. Πρωτ.: 54

 

Προς

1. Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

2. Υπουργό Εσωτερικών

κ. Αλέξη Χαρίτση

3. Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

 

Θέμα: Να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών η υπ’ αριθμ. 129/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

 

Τρία χρόνια τώρα περιμένουν δεκαεννιά (19) υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, να κάνει αποδεκτή ο υπουργός Οικονομικών την υπ’ αριθμ. 129/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους, η οποία είχε γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα ενώ η συγκεκριμένη γνωμοδότηση θέτει ότι το χρονικό σημείο κατάταξης των συγκεκριμένων υπαλλήλων, που έγιναν αορίστου χρόνου μετά από θετική δικαστική απόφαση πρέπει να αναδράμει για κάθε έναν στο χρονικό σημείο έναρξης του συμβατικού δεσμού με τον φορέα εδώ και 3 χρόνια οι συνάδελφοι περιμένουν να γίνει αποδεκτό το αυτονόητο και να τους αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία ο χρόνος βάσει του οποίου το δικαστήριο έκρινε με τελεσίδικες αποφάσεις την κατάταξή τους σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ο υποκριτικός αυτός «σεβασμός» στις δικαστικές και θεσμικές αποφάσεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Ζητάμε να γίνει επιτέλους αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών η υπ’ αριθμ. 129/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να προχωρήσει η μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση των συναδέλφων για τον συνολικό χρόνο εργασίας τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Κοιν/ση

Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ