ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΑΚ ΟΣΥΑΠΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα αντιπρόσωπε

Σου απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης, κάλεσμα αγώνα και διεκδίκησης.

Τώρα ξέρεις ότι τηρήσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στο 7ο Συνέδριο, ώστε να «φτιάξουμε», να ζωντανέψουμε την Ομοσπονδία. Συμβάλαμε αποφασιστικά να ξεπεραστούν λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα των πρωτοβάθμιων Συλλόγων. Σκέψου πόσο δίκιο είχαμε, που επιμέναμε στο προηγούμενο Συνέδριο να «νομιμοποιηθούν» όλοι οι Σύλλογοι.

Ξέρεις πως πολεμήσαμε σκληρά, για να αποκτήσει η Ομοσπονδία δύναμη και κύρος, για να πολλαπλασιάσουμε τη φωνή και τη δράση μας, για να είναι “καρφί στο μάτι” κάθε αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Περιφερειακών Αρχών.

Ξέρεις πως την δύναμη που μας έδωσες πριν 3 χρόνια την αξιοποιήσαμε και την μετατρέψαμε σε κατακτήσεις, σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κλπ. Ξέρεις πως οργανώσαμε τη δράση και τις διεκδικήσεις μας με χειροπιαστά αποτελέσματα.

Τώρα μας έμαθες και εσύ, που ήσουν επιφυλακτικός απέναντί μας, που άκουγες ότι είμαστε «κομματικοί», «δογματικοί», «μαξιμαλιστές», ότι λέμε όχι για το όχι, κ.ά.

Μας γνώρισες και είδες ότι παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο. Συνειδητοποίησες την αξία να παλεύουμε μαζί, αταλάντευτα, να υπερασπιζόμαστε τα ταξικά μας συμφέροντα, να παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά μας. Να μπαίνουμε μπροστά και να παλεύουμε για το δίκιο όλων των συναδέλφων.

Ξέρεις τις μάχες που δώσαμε για να ξεπεράσουμε τις «τρικλοποδιές» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (παλιού και νέου).

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα αντιπρόσωπε

Το Συνέδριό μας διεξάγεται σε μια περίοδο που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από όλα τα κόμματα που ψήφισαν κι έχουν ως ευαγγέλιο τα μνημόνια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Θέλουν να ξεχάσουμε τα μνημόνια, που ψήφισαν όλοι τους και διαγκωνίζονται ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής των μέτρων, που έχουν μαζί ψηφίσει έως το 2060!!!

Μιλάνε για επιστροφή στη «κανονικότητα» και για «δίκαιη» ανάπτυξη.

Μόνο που η ανάπτυξή τους δεν θα σημάνει μεγαλύτερο μισθό, καλύτερη υγεία, παιδεία, σύνταξη, δεν θα σημάνει μόνιμη δουλειά και δικαιώματα, γιατί η ανάπτυξή τους για να γίνει προϋποθέτει περικοπές κοινωνικών δαπανών, κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις, χαράτσια και φοροληστεία του λαού, γιατί αυτά γεμίζουν το σακούλι των προνομίων της στήριξής τους.

Λανσάρουν τη λογική «του μικρότερου κακού», για να ρίξουν τις απαιτήσεις μας στα τάρταρα, για να φυτοζωούμε με λιγότερα.

Την ίδια λογική προβάλλουν και οι Περιφερειακές Αρχές, που χρόνια τώρα δίνουν διαπιστευτήρια ως οι καλύτεροι διαχειριστές των περικοπών των ΚΑΠ, της υποστελέχωσης, της απαγόρευσης των προσλήψεων, της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων και της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας. Για τέτοια «διοικητική» και «οικονομική αυτοτέλεια» μιλάνε… Βλέπουμε εξάλλου πως χρησιμοποιούν τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, τι «εργαλείο» είναι για αυτούς και για το σύστημα, που υπηρετούν τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης. Σκόρπισμα πακτωλού χρημάτων και μπούκωμα εργολάβων και επιχειρηματιών. Όλα στο όνομα της “ανάπτυξης” της κερδοφορίας!!!

Δεν ξεχνάμε ότι οι Περιφερειακές Αρχές δεν είπαν ούτε ένα όχι στις κυβερνητικές επιλογές τωρινές και προηγούμενες. Ούτε στη «δέσμευση» των αποθεματικών των Περιφερειών, ούτε στις αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν χωρίς πόρους και προσωπικό, παρά μόνο στην απλή αναλογική!!! Αλλά τώρα θα έρθουν πάλι με θράσος να ζητήσουν και πάλι την ψήφο μας!!!

Ο κατήφορος της ζωής μας, δεν θα σταματήσει αν εμείς δεν κοντράρουμε τις αντεργατικές πολιτικές, αν δεν γυρίσουμε την πλάτη σε όλους όσους ευθύνονται γι αυτές.

Γι αυτό δυναμώνουμε τα Σωματεία μας. Με όπλο την Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας δυναμώνουμε την ταξική πάλη. Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε δύναμη κι αγώνα. Μαζί μπορούμε να βάλουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.

Δίνουμε ψήφο και δύναμη στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Οι δεκάδες συνάδελφοι, που τιμούν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ αποτελούν τρανή απόδειξη, τι σημαίνει ταξικό κίνημα, τι σημαίνει ενότητα και συστράτευση στον αγώνα για ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,

ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΙ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ              

 

Μάρτης 2019

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ