ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΝΤΡΟΠΗ!!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΜΕΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

Στη σημερινή συνεδρίαση (10-1-18) του ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ έπεσαν οι μάσκες

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ με τις παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού– παλιού και νέου – (Αγωνιστική Συνεργασία/ΠΑΣΚΕ, ΠΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ και ΕΕΑΚ), «τίμησαν» την συνδικαλιστική τους ένταξη, συντάχθηκαν με την κυβέρνηση & τον ΣΕΒ και συμφώνησαν με το πολυνομοσχέδιο των φόρων, των χαρατσιών, των κατασχέσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, με το πολυνομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά ένα από τα βασικά εργατικά – ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία. Απέναντι σε αυτό το ιστορικής σημασίας έγκλημα κατά των εργαζομένων, συντάχθηκαν με την κυβέρνηση & τον ΣΕΒ και καταψήφισαν την πρότασή μας για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου (5 υπέρ-5 κατά-1).

Και τι δεν ακούσαμε!!!

  • Ότι δεν είναι και τόσο κακή η νέα ρύθμιση!!! είπαν αναμασώντας τα επιχειρήματα των βιομηχάνων, που απ’ ότι μας φαίνεται για το καλό μας χτυπάνε το απεργιακό δικαίωμα!!!
  • Ότι δεν πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση…, ότι δεν πρέπει να κάνουμε πόλεμο με ρουκέτες…, γιατί τώρα φτάνουμε στο τέλος της εποπτείας και των μνημονίων..!!!
  • Έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για «μια κληρονομιά»!!!, που πρέπει να τελειώνει και να να χλευάσουν το δικαίωμα στη απεργία που καταχτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες, να χλευάζουν δηλαδή τις ταξικές ηγεσίες που δεν «υποκλινόντουσαν» στις δυσκολίες και τις θυσίες, ούτε στους αρνητικούς συσχετισμούς που υπήρχαν και τότε στο κίνημα, που έμπαιναν μπροστά, άνοιγαν δρόμο, έδιναν μάχες, μάχες με αμφίβολα πολλές φορές αποτελέσματα, για να φτάσουμε να μιλάμε σήμερα… για κατακτήσεις και δικαιώματα.
  • Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι είναι καλοί μαθητές και μαθαίνουν γρήγορα όσα υπαγορεύουν ο ΣΕΒ, οι παπαγάλοι του συστήματος, η κυβέρνηση και οι στρατηγικοί της συνοδοιπόροι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΑ… κλπ).
  • Προσπάθησαν να κρύψουν την συνδικαλιστική τους ευθύνη πίσω από την «ανημποριά» των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι τα μικρά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες.
  • Ακολούθησαν την ίδια τακτική που ακολουθούν χρόνια τώρα οι «εφιάλτες» του κινήματος!!! Υποτάσσονται, προδίδουν την τάξη τους, τους αγώνες των εργαζομένων και προσπαθούν να σύρουν και τους υπόλοιπους…

Και δεν έλεψαν βέβαια και τα «κλασσικά» επιχειρήματα:

  • Είπαν η απεργία είναι του ΠΑΜΕ!!! Τι κι αν δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν προκηρύξει απεργία για την Παρασκευή 12/1. Αυτοί δεν βλέπουν τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, βλέπουν μόνο τους ΠΑΜίτες… Τι κι αν τους είπαμε ότι είναι χρέος και τιμή των συνδικαλιστών να είμαι μπροστά, να υπερασπίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις, να μην υποκλίνονται στην εργοδοσία, να μην «τα διπλώνουνε στα δύσκολα»…Αυτοί δεν αναγνωρίζουν τις αγωνιστικές αποφάσεις των Σωματείων, όταν με αυτές θίγονται τα «ιερά και τα όσια» του συστήματος.
  • Είπαν ότι συντασσόμαστε με την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ!!! Τι κι αν η ΓΣΕΕ αρκέστηκε να βγάλει μια ανακοίνωση μόνο!!!. Τι κι αν η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ υιοθέτησε την κρίσιμη στιγμή «το στρίβειν δια του αρραβώνος», προκηρύσσοντας 3ωρη Στάση Εργασίας και μάλιστα την Δευτέρα, όταν θα έχει πλέον ψηφιστεί το έκτρωμα, υιοθετώντας δηλαδή την ίδια αντίδραση με αυτή που είχε κατά καιρούς σε εκδήλωση συμπαράστασης κάποιου διωκόμενου συνδικαλιστή!!!

Ψέλλισαν μόνο ότι θα πρεπε να έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ απεργία…Θα πρεπε… Και λοιπόν… όταν δεν κάνουν οι άλλοι το χρέος τους, δεν θα το κάνουμε κι εμείς;

  • Έκλεισαν τα αυτιά τους σε όσα είπαμε για τους αγώνες που δώσανε οι πατεράδες και οι παππούδες μας για να θεωρείται «νόμιμη» η απεργία, για να κατακτηθεί η μονιμότητα, για να πάψει η απεργία να αποτελεί ποινικο αδίκημα. Έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν όταν μιλήσαμε για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που μπαίνουν μπροστά, διεκδικούν και αγωνίζονται με αρνητικούς συσχετισμούς και με τίμημα πολλές φορές τη δουλειά τους.

Είναι καθαρό, κάποιοι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και κάποιοι δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους… Γιατί αγωνιστής της τάξης σου σημαίνει ότι μπαίνεις μπροστά για να σηκώσεις ψηλά τη σημαία του αγώνα, για να ανεβάσεις τις διαθέσεις των εργαζομένων κι όχι για να κρυφτείς πίσω από αυτές. Γιατί συνδικαλιστής σημαίνει ότι σέβεσαι τους αγώνες των προηγούμενων, αγωνίζεσαι να κατακτήσεις δικαιώματα για τους επόμενους, για τα παιδιά σου και τους συναθρώπους σου κι όχι για την πάρτη σου. Γιατί κριτήριό σου δεν είναι τα ψίχουλα που μπορεί να σου δώσουν, αλλά ο πλούτος που παράγεις και θα μπορούσες να ζεις με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ήρθε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Από κοντά και οι στρατηγικοί της εταίροι…, που περιμένουν με ανυπομονησία να ψηφίσουν χέρι-χέρι το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα.

Από κοντά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που τα δίνουν όλα για να πείσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν χωρίς μάχη, χωρίς αντίδραση τα συμφωνημένα με τους δανειστές αντεργατικά μέτρα, που τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Γι αυτό το χτύπημα της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, την ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στην εργασιακή ζούγκλα, στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών κ.α. είναι ενταγμένο στα μέτρα αυτά.

Αποτελεί άλλωστε διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων των κυβερνήσεων να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, να βάλουν στο γύψο τον αγώνα των συνδικάτων.

Ξέρουμε ότι αυτό που φοβίζει τις κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα, τον ΣΕΒ, το κεφάλαιο, τα θεσμικά τους όργανα και τους μηχανισμούς τους είναι η συλλογική δράση, η συλλογική μας απόφαση να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα δικαιούμαστε για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με δικαιώματα, για να γευόμαστε τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Τους φοβίζει η οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων και το ξέρουν καλά ότι αυτή αργά ή γρήγορα θα έρθει και γι’ αυτό  παίρνουν τα μέτρα τους γιατί, όσο υπάρχει αδικία, όσο υπάρχει εκμετάλλευση, θα γίνει φωτιά η σπίθα που υπάρχει σήμερα στο κίνημα.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σκύψουμε το κεφάλι.

Δεν θα τους περάσει. Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά.

 

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ

Στην Αττική με το πανό του ΣΥΠΑ που πήρε απόφαση για  απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 12.00 στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Προσυγκέντρωση  στις 11.30 πμ στην Πλατεία Κάνιγγος

10-1-2018

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ