ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 6-9-2019

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                       

                                                                                                                                     Αθήνα 11/ 9 /2019

                                                                                                                                  Αριθμ. Πρωτ.:110

 

                                                                                                                               Προς Συλλόγους-μέλη μας

 

 

 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 6-9-2019

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με παρόντα τα 12 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Τζάκο Αντώνη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα και Παπαλεξίου Έφη με θέματα:

– Εξελίξεις και εργασιακά προβλήματα (Εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσλήψεις, ανθυγιεινό & μέτρα υγιεινής & ασφάλειας, μισθολογικές διεκδικήσεις & ασφαλιστικό, συνδικαλιστικός νόμος, αναδιαρθρώσεις σε κεντρική, Περιφερειακή & Τοπική Διοίκηση). Προγραμματισμός δράσης. 

– Προγραμματισμός Γενικού Συμβουλίου και Ολομέλειας Διοικητικών Συμβουλίων πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

 

Μετά την συζήτηση λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

 

1. Επαναβεβαιώθηκε η απόφαση για αγωνιστική – απεργιακή απάντηση στις νομοθετικές αντεργατικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για κλιμάκωση της επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τον κρατικό έλεγχο και το φακέλωμα των εργαζομένων και των συνδικάτων μέσα από το λεγόμενο ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψήφο για τη λήψη απόφασης για απεργία.

2. Να παρέμβει με ανακοίνωση στις Περιφερειακές Αρχές, που «αρνούνται» ή βάζουν προσκόμματα, αξιοποιώντας και συγκεκριμένους υπηρεσιακούς παράγοντες στην εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

3. Να παρέμβει για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της ΚΥΑ 43726/7-6-2019 (ΦΕΚ 2208/8-62019) για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας και μέτρων προληπτικής ιατρικής στους υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού.

4. Να παρέμβει και να καταγγείλει την πειθαρχική δίωξη συναδέλφου κτηνίατρου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί τόλμησε να ζητήσει διευκρινήσεις για την αυθαίρετη και παράτυπη εντολή να εκτελέσει υπηρεσία σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, από αυτήν που είναι τοποθετημένος και υπηρετεί.

5. Να σταθεί απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Επικουρικής Ασφάλισης και να συνεχίσει τον αγώνα για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με παροχές, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και συνταξιούχων.

6. Να συνεχίσει τον αγώνα για κάλυψη των μισθολογικών απωλειών, για αυξήσεις στους μισθούς και επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, ενάντια στους σχεδιασμούς για μισθολογική μας καθήλωση.

7. Να συγκεντρώσει στοιχεία για την υποστελέχωση που επικρατεί στις υπηρεσίες των Περιφερειών, προκειμένου να αναδείξει το ζήτημα και τις επιπτώσεις που υπάρχουν και να οργανώσει αποτελεσματικά την παρέμβαση.

8. Για όλα τα παραπάνω μέτωπα πάλης καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια να πάρουν μέτρα και να οργανώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων, με ενημερωτικές συγκεντρώσεις, περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας προκειμένου να καταφέρουμε να δώσουμε αξιόμαχα και αποτελεσματικά τη μάχη, με μαζικότητα στις κινητοποιήσεις και την επικείμενη απεργία.

9. Στη κατεύθυνση οργάνωσης των παρεμβάσεών μας και των αγωνιστικών διεκδικήσεών μας εντάσσεται και η φετινή Ολομέλεια των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στην Αθήνα.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

 

                                                                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

 

                                                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                                 ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                  ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ