ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                             Αθήνα 12/1/2021
Αριθμ. Πρωτ.: 2

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

 

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)», που εισάγει αδιαφανή και μη αντικειμενικά κριτήρια, διάτρητες διαδικασίες, συνέντευξη κλπ για τους διορισμούς στο δημόσιο.
Την ώρα που παραμένει η ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων και οι μόνοι που έχουν προσληφθεί είναι οι μετρημένοι στα δάχτυλα επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ του 2007, του 2008, του 2009, μαζί με τους χιλιάδες συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση αντί για προσλήψεις νομοθετεί ένα διάτρητο σύστημα προσλήψεων, για να μπορεί να προσλάβει την «επόμενη» μέρα τα «δικά της παιδιά».
Τα κριτήρια προσλήψεων που θεσμοθετεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τον πανελλαδικό διαγωνισμό και την συνέντευξη είναι ουσιαστικά κριτήρια κόφτη και αποκλεισμού.
Αξιοκρατία και αντικειμενικότητα δεν υπάρχει χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, δεν υπάρχει με την τεράστια υποβάθμιση των τυπικών προσόντων, την απαξίωση των τίτλων σπουδών, με τον μηδενισμό της προϋπηρεσίας.
Για τους εργαζόμενους είναι φανερό ότι η μόνη πρόταση που υπάρχει είναι η απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου των ημετέρων και της αναξιοκρατίας.
Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.
Σταματήστε τον καταιγισμό αντεργατικών – αντιλαϊκών νομοσχεδίων, αξιοποιώντας τους περιορισμούς της πανδημίας. Σταματήστε να φτιάχνετε ένα κράτος αδικίας και αρεστών.

Παράσταση διαμαρτυρίας, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, στη Βουλή την Τετάρτη 13/1/2021, στις 11.00 πμ.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                              ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ