Συνεχίζουμε την «ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ» από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» Συνεχίζουμε τον αγώνα για στελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες ικανές να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr – www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710
Αθήνα 15/7/2021

                                                                                      Αριθμ. Πρωτ.: 99
Προς: Συλλόγους-μέλη μας

 

Συνεχίζουμε την «ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ» από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης»
Συνεχίζουμε τον αγώνα για στελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες ικανές να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες

 

Η σημερινή κυβέρνηση σταθερά προσανατολισμένη στην διάλυση, στην υποβάθμιση, την απαξίωση του δημόσιου τομέα και την χρησιμοποίησή του σαν εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, συνεχίζει όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να οικοδομεί το «σύγχρονο», ευέλικτο επιτελικό κράτος. Η λεγόμενη αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, όπως και οι Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου, αποτελούν το μηχανισμό μέσω των οποίων θα έχει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους και θα αναβαθμίζει τους πρόθυμους σε αρεστούς και τους αρεστούς σε άριστους.
Όταν ο Δημόσιος Τομέας είναι απογυμνωμένος από εργαζόμενους και το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένο, όταν η επιλογή στις θέσεις ευθύνης δεν γίνεται μέσα από δημοκρατικές, διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες και η απευθείας ανάθεση καθηκόντων θέσεων ευθύνης από παρέκκλιση έχει γίνει ο μόνιμος κανόνας, όταν οι χρηματοδοτήσεις κάθε χρόνο μειώνονται, ακόμα και σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς (υγεία, παιδεία), όταν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχώς αυξάνονται και ταυτόχρονα εντατικοποιείται κάθε μορφή εργασίας, όταν παραγωγικές δραστηριότητες του δημοσίου, άμεσα ή έμμεσα εκχωρούνται σε ιδιώτες, όταν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι προσανατολισμένοι στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, η εμμονή οποιασδήποτε κυβέρνησης στην εφαρμογή ενός διάτρητου συστήματος αξιολόγησης, η οποία παράλληλα θα παράγει και δυσμενή αποτελέσματα είναι επικίνδυνη.
Οι εργαζόμενοι δεν συναινούμε, δεν νομιμοποιούμε, δεν συμμετέχουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»
ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Απέχουμε από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», για να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, για να αποτρέψουμε τις μισθολογικές ανισότητες και την λογική των «μπόνους», τις δυσμενείς υπηρεσιακές μεταβολές, τις απολύσεις, τον διαχωρισμό, την ομηρία και την διάσπαση των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε την «ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ» από κάθε διαδικασία που αφορά την «αξιολόγηση» σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας και του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, με μαζικές διαδικασίες και συλλογικό αγώνα.
Καταθέτουμε δήλωση συμμετοχής (συνημμένο σχέδιο) στην αποχή από την «αξιολόγηση» και την κοινοποιούμε στο πρωτοβάθμιο Σύλλογο, μέσα στις φετινές προβλεπόμενες προθεσμίες για την «αξιολόγηση»:
• Από 2/8/2021 έως 17/9/2021 ο αξιολογούμενος ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.
• Από 20/9/2021 έως 26/11/2021 ο Α΄ αξιολογητής προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διενέργεια της συμβουλευτικής συνέντευξης και ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.
• Από 29/11/2021 έως 31/12/2021 ο Β΄ αξιολογητής ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ