ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 9ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

 Blog: http://syspeirosh.blogspot.gr

email: syspeirosh@gmail.com

Ημερομηνία: 22-3-2022

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 9ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

 

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, συμμετείχε στο 9ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ με μια ξεκάθαρη θέση, την διατήρηση του διεκδικητικού και αγωνιστικού προσανατολισμού της Ομοσπονδίας, που θα εναντιώνεται στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές με σκοπό την ανατροπή τους και την στήριξη των συναδέλφων, χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα. Σταθήκαμε απέναντι σε όσους ύψωσαν την απεργοσπασία ως λάβαρο, σε όσους βαδίζουν χέρι – χέρι με τις Περιφερειακές Αρχές, σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τα σωματεία σε χώρους συμβιβασμού.

Η προσπάθεια παρέμβασης των Περιφερειακών Αρχών στη λειτουργία των σωματείων και της Ομοσπονδίας, με τη δημιουργία συνδυασμών κατόπιν εντολών τους, είχε διαπιστωθεί και είχε καταγγελθεί από το προηγούμενο συνέδριο. Την τελευταία περίοδο δυστυχώς αυτή η προσπάθεια εντάθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει πολιτική και συνδικαλιστική άποψη, δεν έχει όμως κομματικό φορέα. Και αυτό αποτελεί επιλογή, γιατί στην πορεία του χρόνου έχουμε πάρει τα μαθήματά μας. Αυτό όμως αποτέλεσε και το μεγάλο μας μειονέκτημα, αφού δεν αντέξαμε στην μεγάλη πόλωση που είχε δημιουργηθεί, πολύ πριν την έναρξη του Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί η εκπροσώπησή μας κατά το ήμισυ, δηλαδή μόνο με δύο εκπροσώπους στο Γενικό Συμβούλιο. Προφανώς και δεν μετανιώνουμε για αυτή την επιλογή μας.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, μέσα από τα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας θα κινηθεί στην κατεύθυνση δημιουργίας αγωνιστικών συσχετισμών. Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας του συνεδρίου θα εξακολουθούν να είναι κρίσιμες για το σύνολο των εργαζομένων. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός θα εξακολουθήσουν να εξανεμίζουν τα εισοδήματα  μας και να μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εκχωρήσεις βασικών  αρμοδιοτήτων θα αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Η αδιαφάνεια, η μη δημοκρατική λειτουργία του Δημόσιου τομέα, ο εκφοβισμός των εργαζομένων η ημετεροκρατία τείνουν να επικρατήσουν σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας των Υπηρεσιών μας. Η προσπάθεια ελέγχου των συνδικάτων με τους γνωστούς πρόθυμους κυβερνητικούς συνδικαλιστές θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Τα τύμπανα του πολέμου θα ακούγονται όλο και πιο δυνατά. Ο εθνικισμός μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής εξαθλίωσης, ανεργίας, φτώχιας θα ριζώνει. Η Δημόσια Εκπαίδευση και η Δημόσια Υγεία θα συνεχίσουν να διαλύονται.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, θα συνεχίσει με όσες δυνάμεις διαθέτει να διεκδικεί, να αγωνίζεται και να αντιστέκεται σε όσους κατατρώνε τις ζωές και τα όνειρά μας.

—————————– // —————————–

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ