ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Μαζικά κατεβαίνουμε στην απεργία  και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

 

Το σύνολο των εργαζομένων βλέπει καθημερινά να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωή του, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα βασικές του υποχρεώσεις και να βυθίζεται στη φτώχεια. Τα μεγάλα θύματα των μνημονικών πολιτικών, οι εργαζόμενοι, έχουν στοχοποιηθεί και από τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές που αντί να προστατεύουν τα λαϊκά εισοδήματα, προωθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την αισχροκέρδεια τους.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ ευθύνεται για τον ξέφρενο πληθωρισμό σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια, την στέγαση, που συρρικνώνουν το λαϊκό εισόδημα.

Εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία εμπλέκοντας την χώρα μας σε αυτόν, είναι ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία με αποτέλεσμα οι χιλιάδες νεκροί να της δίνουν μια δυσάρεστη πρωτιά, αποδομεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγκαταλείπει τις κοινωνικοπρονοιακές υποδομές, απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση, ξεπουλά και χαρίζει δημόσια αγαθά, υπηρεσίες και αρμοδιότητες. Απογυμνώνει τις δημόσιες υπηρεσίες από προσωπικό οι οποίες καταρρέουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων.

Σε αυτό το πλαίσιο οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι και την ίδια στιγμή γιγαντώνονται οι εξοπλιστικές δαπάνες, οι απευθείας αναθέσεις στα δικά της παιδιά και οι φορολογικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται απέναντι σε αυτή την πολιτική και αγωνίζονται για την ανατροπή της. Η απεργία στις 6 Απρίλη που έχει προκηρυχτεί και από την ΑΔΕΔΥ, μπορεί και πρέπει να είναι η αρχή του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών μας, κατάργηση του παγώματος 2016 – 2017, κάλυψη του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου  μισθού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
 • Ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας που εξανεμίζει το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων και απειλεί την επιβίωση ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων. Κατάργηση του ΦΠΑ και δραστική μείωση έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια. Μείωση της φορολογίας των μισθωτών με την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου και αναλογική φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών  οργανικών θέσεων από τον ΑΣΕΠ. Καμία ανοχή στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών.
 • Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που στοχεύουν στον περιορισμό, στον κρατικό έλεγχο και την χειραγώγηση των σωματείων.
 • Άμεση εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους δικαιούχους.
 • Άμεση παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, εφαρμογή των μέτρων προληπτικής ιατρικής και χορήγηση ημερήσιου γάλακτος. Απόδοση στους δικαιούχους για τα έτη  2019, 2020 και 2021 σε χρήμα της αποτίμησης, σε όσες περιπτώσεις αυτά δεν έχουν χορηγηθεί.
 • Προστασία του δημοσίου χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας. Όχι στις εκχωρήσεις και ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων. Χρηματοδότηση, εξοπλισμός και μέσα ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών μας.
 • Φραγμό στην κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού από τις Περιφέρειες που γίνεται είτε μέσω απευθείας αναθέσεων, είτε μέσω κλειστών φωτογραφικών διαγωνισμών κατόπιν προσκλήσεως, για χρηματοδοτήσεις που δεν έχουν σχέση με επείγουσες έκτακτες ανάγκες.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων, αποκατάσταση της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων
 • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο της Ουκρανίας. Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού, κανένας έλληνας στρατιώτης εκτός Ελλάδας, καμία χρήση των ΝΑΤΟικών βάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας.

 

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 του Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ