Αυθαιρεσία – «παράλληλα» καθήκοντα – εντατικοποίηση και «φόρτωμα ευθυνών» στην Πελοπόννησο

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

 

Αθήνα   11 /4/2022

Αριθμ. Πρωτ.: 76

 

Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου

Αυθαιρεσία – «παράλληλα» καθήκοντα – εντατικοποίηση   και «φόρτωμα ευθυνών»

Αυθαιρεσία – «παράλληλα» καθήκοντα – εντατικοποίηση και «φόρτωμα ευθυνών». Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τις αποφάσεις (κατανομής, τοποθέτησης, ορισμού Κοινωνικών Συμβούλων κλπ) και την τακτική της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, με τις οποίες εντελώς αυθαίρετα :

  • Τοποθετεί υπαλλήλους και προϊσταμένους «παράλληλα» – ταυτόχρονα σε δύο Δ/νσεις ή σε δύο Τμήματα όπως στις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών, Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Τεχνικές Υπηρεσίες κλπ, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων όρων από τον υπαλληλικό κώδικα, ακόμα και του στοιχειώδους περιοριστικού όρου ορισμού διάρκειας δύο ή έξι μηνών μετά από απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου και μάλιστα για μία και μόνο φορά κι όχι αόριστα και εσαεί…

Χαρακτηριστικά είναι τα αναφερόμενα στην 44934/9-2-2022 Απόφαση Περιφερειάρχη (ΑΔΑ:ΨΝΠ17Λ1-ΛΤΤ), όπως ανάλογα ήταν και στις προηγούμενες.

  • Μετακινεί και τοποθετεί υπαλλήλους σε άσχετες με την ειδικότητα, το επιστημονικό και γνωστικό τους αντικείμενο, υποχρεώνοντας αρκετούς συναδέλφους να προχωρούν σε διοικητικές και άλλες προσφυγές προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.
  • Εφαρμόζει καθεστώς απλήρωτης δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, βάζοντας σε βάρδιες χειριστές κ.α. υπαλλήλους με ένα αυθαίρετο standby!!!
  • Ορίζει ως «κοινωνικούς συμβούλους» υπαλλήλους (απόφαση 48414/25.02.2021/ΑΔΑ: ΨΗΟΟ7Λ1-Ψ77, όπως τροποποιήθηκε με την 51370/14-02-2022/ΑΔΑ: ΡΩ4Σ7Λ1-Χ9Ρ), που τους έχει «μετακινήσει» σε υπηρεσίες εκτός των Δ/νσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αναθέτοντάς τους καθήκοντα ελέγχου σε Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας (Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΚΔΑΠ, Παιδικούς Σταθμούς, Κατασκηνώσεις και άλλες Δομές) μάλιστα «παράλληλα» και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) από αυτές στις οποίες υπηρετούν.

Με αυτό τον τρόπο τους επιφορτίζει με ευθύνες οι οποίες δεν τους αναλογούν, αφού από τις θέσεις που τους έχει τοποθετήσει σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του δεν μπορεί να ασκηθεί ο απαραίτητος έλεγχος των συγκεκριμένων φορέων/δομών κοινωνικού χαρακτήρα, δεν μπορούν να τους δικαιολογηθούν οι αναγκαίες υπηρεσιακές τους «μετακινήσεις». Τους φορτώνει με λίγα λόγια σημαντικές ευθύνες για ευαίσθητους για την κοινωνία τομείς, στερώντας ταυτόχρονα από τις Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας τον συνολικό σχεδιασμό και την αναγκαία παρακολούθηση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του συναδέλφου, τον οποίο αν και τον έχει τοποθετήσει στο Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Κορινθίας τον διατηρεί με απόφασή του και ως κοινωνικό σύμβουλο σε 11 δομές κοινωνικής φροντίδας, παρά το γεγονός ότι με επιστολή του έχει ζητήσει την εξαίρεσή του.

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία και τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, που αναδεικνύεται κι από όλα τα παραπάνω και απαιτούμε να σταματήσει τα «παράλληλα» καθήκοντα, να τροποποιήσει στο ορθό όλες τις σχετικές αποφάσεις και να απαιτήσει την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

Π.Α.

  1. Περιφέρεια Πελοποννήσου

-κ.Περιφερειάρχη

-Γενικούς Δ/ντές

-Παρατάξεις Περιφ. Συμβουλίου

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

-Γραφείο υπουργού

-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                      ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ