ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                                Αθήνα   26 /9/2022

                                             Αριθμ. Πρωτ.: 128

ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν «προσαρμοζόμαστε» στην πολιτική φτωχοποίησης μας, που ταυτόχρονα υπηρετεί την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, δεν προσαρμοζόμαστε στην ανοχή και στην ανέχεια, δεν προσαρμοζόμαστε στην λογική του «περίμενε» και των επίδοξων «σωτήρων».

Παίρνουμε την υπόθεση των διεκδικήσεων στα χέρια μας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την ίδια αντεργατική περπατησιά, θεωρεί πως με τα δελτία που ονομάζει pass και με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης με όφελος από 0,00 έως 1,83 € την ημέρα και του χαρατσιού του ΤΠΔΥ, μπορεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια και  να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που για πάνω από δέκα χρόνια «κατακρεουργούν» τους μισθούς μας, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός και η αισχροκέρδεια αποδεκατίζει το λαϊκό εισόδημα.

Οι εργαζόμενοι από τα χρόνια των μνημονίων έως σήμερα, που θεωρητικά έχουμε βγει από αυτά – δύο φορές μάλιστα -, έχουμε χάσει τουλάχιστον το 40 % του πραγματικού μας μισθού ως δημόσιοι υπάλληλοι, ζούμε το «πάγωμα» των προσλήψεων και την κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αποδόμηση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Δημόσιων Συστημάτων Υγείας και Παιδείας, την καταστολή, τον αυταρχισμό και το χτύπημα συλλογικών δικαιωμάτων.

Ζούμε τα αποτελέσματα του χρηματιστηρίου και της «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, της πολιτικής της πανάκριβης πράσινης μετάβασης και της απαξίωσης των εγχώριων πηγών, τα αποτελέσματα της Ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία που πέρα από την περαιτέρω εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, τώρα  μπαίνει σε νέα φάση ακόμα πιο επικίνδυνης εξέλιξης, ακόμα και πυρηνικού ολέθρου, της ενεργής εμπλοκής της χώρας μας και των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών ΗΠΑ-ΕΕ απ’ την μια και Ρωσίας και Κίνας απ’ την άλλη.

Δεν δεχόμαστε το έτος 2022, την ίδια στιγμή που μεγιστάνες του πλούτου σκορπάνε εκατομμύρια εν μία νυκτί για να κάνουν… τουρισμό στο διάστημα, οι λαοί να καλούνται να βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα με όρους 1942!

Δεν προσαρμοζόμαστε-Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Δεν ανεχόμαστε να προσπαθούν να μας ξεγελάσουν με τα διάφορα pass και τα «ψίχουλα» μιας πίτας, που συνεχώς μεγαλώνει, αλλά ποτέ δεν περισσεύει για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας!

Δεν περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας όλοι αυτοί που μας τα δημιουργούν!

 

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι σε δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα θα δώσουμε την δική μας απάντηση.

Δεν προσαρμοζόμαστε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε:

  • Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.
  • Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών.
  • Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων – αναπροσαρμογή χιλιομετρικής αποζημίωσης, αύξηση των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αλλαγή του άρθρου 32 του ν. 4483/17 «παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών» ώστε να γίνει υποχρεωτική και όχι να είναι προαιρετική η παροχή κινήτρων παραμονής στις νησιωτικές περιοχές και αποδέσμευση από τα πληθυσμιακά όρια.
  • Διπλασιασμό του επιδόματος των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4354/2015.
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.

 

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, να ενεργοποιηθούν, να ενημερώσουν τα μέλη τους, μέσα από συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και τον συντονισμό τους με τα υπόλοιπα σωματεία των περιοχών τους, ώστε να είναι πιο δυνατή και πιο αποφασιστική η φωνή των εργαζομένων στην Γενική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Δεν προσαρμοζόμαστε

Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε

Όλοι και όλες στην Απεργία και στα συλλαλητήρια

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                         ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ