ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΔΕΔΥ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΒΕΤΑΣ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ & ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΤΙΔΗ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                             Αθήνα  28/9/2022

                                             Αριθμ. Πρωτ.: 129

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΔΕΔΥ

 

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Β. ΣΠΑΝΑΚΗ, ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ!!!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΒΕΤΑΣ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ & ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΤΙΔΗ

                     Την Παρασκευή 30/9/2022 εκδικάζεται εξ αναβολής η μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλειου Σπανάκη και πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ από την ΠΟΕ-ΔΟΥ, κατά των συναδέλφων Βέτας Πανουτσάκου, Προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ, του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΟΥ και πρώην μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, με το επιχείρημα ότι τον «ενέπλεξαν ευχερώς σε ανύπαρκτο σχέδιο νοθείας»!!!

Το θράσος του είναι απύθμενο, να «σέρνει» στα δικαστήρια συνδικαλιστές, επειδή αποκάλυψαν την απόπειρα νοθείας που στήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ (2016) κατά την οποία με το διαβατήριο του και την κάρτα αντιπροσώπου πήγε να ψηφίσει άλλος αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ που είχε ήδη ψηφίσει ο οποίος και «πιάστηκε στα πράσα» από τους παραπάνω συνδικαλιστές!

Κατόπιν κάνοντας αντιστροφή της πραγματικότητας… και χωρίς να ντραπεί ο Β. Σπανάκης μήνυσε τους συνδικαλιστές, επειδή έκαναν το καθήκον τους να αποκαλύψουν την απόπειρα νοθείας, ενώ τον ίδιο φρόντισε να τον απαλλάξει η κυβέρνηση του από την κατηγορία αυτή με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε (άρθρα 63 & 100 του Ν. 4689/2020).

Η υπόθεση εκδικάζεται σε μια περίοδο που υπάρχει ένταση της καταστολής σε όλα τα επίπεδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση χτυπάει φοιτητές που αγωνίζονται για να έχουν τα πανεπιστήμια που τους αξίζουν, που χτυπάει εργάτες που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, για αυξήσεις στους μισθούς και για ανθρώπινους όρους εργασίας, που διώκει δικαστικά συνδικαλιστές υγειονομικούς, επειδή εν μέσω πανδημίας διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και άλλους.

Ο Β. Σπανάκης μπορεί να μην καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη του αστικού κράτους-που οπωσδήποτε δεν είναι «τυφλή»- σίγουρα όμως έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων αυτός και οι πρακτικές των ομοίων του.

Εκφράζουμε την στήριξή μας στους συναδέλφους, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ