ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   22 /1/2023

                                         Αριθμ. Πρωτ.: 16

                                                                                Προς:  Συλλόγους-μέλη μας

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023συνεδρίασε στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 11 από τα 13 και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Παγανέλη Αριάδνη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Δεγαίτη Βασιλική, Κυριακόπουλο Γεώργιο, και Καραθανάση Δημήτρη.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις, με την αντεργατική επίθεση να εξελίσσεται ιδιαίτερα στα μέτωπα των μισθών και της ακρίβειας, που διαμορφώνουν αιτήματα που παραμένουν στο πλαίσιο των βασικών μας διεκδικήσεων καθώς και θέματα της ημερήσιας διάταξης και μετά τις τοποθετήσεις των μελών λήφθηκαν κυρίως οι παρακάτω αποφάσεις:

 

  1. Να απευθύνουμε στα Δ.Σ. όλων των Συλλόγων – μελών της ΟΣΥΑΠΕ κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, επαναφορά των 13ου & 14ου μισθού, λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας, ικανοποίηση των αιτημάτων μας για τα ζητήματα των μετακινήσεων των υπαλλήλων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, για χορήγηση «ελεγκτικού επιδόματος» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις υποστηρικτικές δομές, για πλήρη νομική κάλυψη, για χορήγηση της εκλογικής αποζημίωσης σύμφωνα με τις προτάσεις μας κλπ, αξιοποιώντας το διάστημα αυτό όλες τις μορφές ενημέρωσης και συσπείρωσης των συναδέλφων, συναντήσεις με κόμματα, φορείς κλπ, παραστάσεις κ.α., προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα σε προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
  2. Ενίσχυση της δράσης για την απαίτηση κάλυψης όλων των εξόδων μετακίνησης (χορήγηση πάγιων οδοιπορικών μηνιαίως, προκαταβολή λοιπόν εξόδων κλπ) με άμεσο σταμάτημα χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων των υπαλλήλων για την εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας, με ταυτόχρονη κατάθεση της ΥΔ, που έχουμε συντάξει και αποστείλει στους Συλλόγους και τους συναδέλφους (κείμενα 7 Ομοσπονδιών).
  3. Να καταγγείλουμε την καθυστέρηση και τις παρατάσεις στην λήψη των απαραίτητων και θεσμοθετημένων τεχνικών μέτρων για την εξάλειψη των υποκλοπών στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων των Δ/νσεων Μεταφορών, προκειμένου να προστατευτούν οι υπάλληλοι που επιτελούν αυτό το καθήκον.
  4. Συζητήθηκε το νέο Προσοντολόγιο- Κλαδολόγιο (ΠΔ 85/2022), τα κενά που αφήνει και τις ανισότητες που δημιουργεί καθώς εκτός των άλλων δεν επιφέρει την ίση αντιμετώπιση των αποφοίτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε την ίση αμοιβή για την ίδια δουλειά. Αποφασίστηκε εκτός της παρέμβασης της ΟΣΥΑΠΕ, να ζητηθεί και από την ΑΔΕΔΥ, να κατατεθεί Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής στο ΣΤΕ.
  5. Να καταγγελθεί η απαράδεκτη απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου να αναστείλει την λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
  6. Συζητήθηκε ο για άλλη μια φορά διαχωρισμός των υπαλλήλων υπουργείων και ΟΤΑ, που προωθείται με νομοθετικές ρυθμίσεις. Αυτή τη φορά με το ν. 4940/2022 που ανοίγει το δρόμο χορήγησης επιδόματος στους υπαλλήλους των Γενικών Δ/νσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, μόνο των υπουργείων. Αποφασίστηκε η ανάδειξη του ζητήματος αυτού να συνδεθεί με την ανάγκη προώθησης χορήγησης του «ελεγκτικού επιδόματος» σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και όλες τις υποστηρικτικές δομές,.
  7. Να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους στις Δ/νσεις Λαϊκών Αγορών, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις μας ενάντια στην μετατροπή των Δ/νσεων Λαϊκών Αγορών σε ΝΠΔΔ και την υποχρεωτική απόσπαση των συναδέλφων, διατηρώντας την αναγκαία επαγρύπνηση.
  8. Να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά την συνέχιση της τραγικής υποστελέχωσης και τις απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας, που έχει επιβάλει η Περιφερειακή Αρχή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τους λεγόμενους «τίτλους κτήσης», αντί να απαιτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  9. Συζήτησε τον οικονομικό απολογισμό (15.3.2022-31.12.2022) και τον προϋπολογισμό έτους 2023, προκειμένου αυτοί να υποβληθούν για έγκριση στο Γενικό Συμβούλιο.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                           ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ