ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   14 /7/2023

                                          Αριθμ. Πρωτ.: 70

                                                                                Προς

      Συλλόγους-μέλη μας

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023,  συνεδρίασε στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 11 από τα 13 και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Δεγαίτη Βασιλική, Κυριακόπουλο Γεώργιο, Καραθανάση Δημήτρη και Ασημακόπουλο Ανδρέα.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις, το μετεκλογικό πεδίο, τα μέτωπα των προβλημάτων που παραμένουν με τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια και όλα όσα αντιμετωπίζουμε χρόνια τώρα και παραμένουν άλυτα, που ως αιτήματα παραμένουν στο πλαίσιο των βασικών μας διεκδικήσεων καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και μετά τις τοποθετήσεις των μελών λήφθηκαν κυρίως οι παρακάτω αποφάσεις:

  1. Να γίνουν παρεμβάσεις για μισθολογικά ζητήματα και αποζημιώσεις.
  2. Παρακολούθηση των αποφάσεων των Περιφερειακών Συμβουλίων για την κάλυψη σίτισης και καταλύματος διαμονής σε υπαλλήλους παραμεθόριων, ορεινών και νησιωτικών περιοχών.
  3. Ενέργειες στο πλαίσιο της «απεργίας-αποχής» και της έκφρασης αντίθεσης από την «στοχοθεσία-αξιολόγηση» του ν.4940/2022.
  4. Ενέργειες στο πλαίσιο διεκδίκησης ισότιμης συμμετοχής όλων των υπαλλήλων χωρίς διακρίσεις στη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων.
  5. Παρέμβαση – καταγγελία για την αυθαίρετη τοποθέτηση από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου νεοδιορισμένων υπαλλήλων με την 13Κ/2021 σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα από αυτήν του διορισμού τους, που ήταν η Π.Ε. Λακωνίας.
  6. Συγκέντρωση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθούν σε κάθε Περιφέρεια/Περιφερειακή τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας.
  7. Παρέμβαση για την αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου υποχρέωσης των Περιφερειών κάλυψης της στέγασης και της λειτουργίας των περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.
  8. Συζήτησε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας με την εικόνα που παρουσιάζουν οι οικονομικές εισφορές των πρωτοβάθμιων Συλλόγων καθώς και τα έξοδα.
  9. Τέλος αποφασίστηκε το μεν επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, να γίνει στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το δε Γενικό Συμβούλιο και η Ολομέλεια των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων να γίνουν μετά τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές.

 

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                             ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                               ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ