για την Αποστομωτική απάντηση των εργαζομένων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα  5/4/2023

                                            Αριθμ. Πρωτ.: 59

Αποστομωτική απάντηση από τους εργαζόμενους – τεχνικούς υπαλλήλους   της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων Κυκλάδων στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη

Ποιος κ. Αντιπεριφερειάρχα λέει ψέματα και συκοφαντεί;

Αφού ακούσαμε και διαβάσαμε την απάντηση – άποψη του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων στον άπλετο δημοσιογραφικό χρόνο και χώρο που του δόθηκε και στις αναρτήσεις που έκανε, όπου διαστρέβλωνε την πραγματικότητα αναφορικά με τα καταγγελλόμενα για αυθαίρετες παρεμβάσεις, αυταρχισμό και επιθετική συμπεριφορά σε υπαλλήλους της οικείας Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων ήρθε το σύνολο των εργαζομένων –  τεχνικοί υπάλληλοι, προϊστάμενοι Τμήματος και Διεύθυνσης,  να απαντήσουν με το υπηρεσιακό τους σημείωμα (συνημμένο 1) και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, «αποκαθιστώντας την αλήθεια» τόσο για το ίδιο το τεχνικό έργο και τη σχετική μελέτη με πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση, μακριά από σκοπιμότητες και τσαρλατανισμούς, όσο και για την «επανειλημμένη εκδήλωση απαξιωτικών συμπεριφορών και την αμφισβήτηση των τεχνικών τους γνώσεων» από τον συγκεκριμένο Αντιπεριφερειάρχη.

Ταυτόχρονα το συνημμένο υπηρεσιακό σημείωμα δίνει απάντηση στα όσα ανέφερε για άρνηση διοικητικού ελέγχου, για το πως εννοεί τον επιστημονικό έλεγχο, αλλά και στους χαρακτηρισμούς του για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (συνημμένο 2) ως «ψευδές, συκοφαντικό και γκαιμπελίσκο».

 Είναι αναγκαίο επίσης να επισημανθούν και να σχολιαστούν τα εξής:

  • Μας χαρακτήρισε «επαγγελματίες συνδικαλιστές του δημοσίου», αν και δεν ήξερε ούτε την ΟΣΥΑΠΕ, την οποία ανέφερε ως ΟΣΕΑΔΕ, ούτε την πρόεδρο της Ομοσπονδίας!!!

«Πρώτη φορά ακούω το όνομα της κυρίας» έλεγε, αν και στη συνέχεια την «βάφτιζε» «εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος», κρατώντας βέβαια για τον εαυτό του αποκλειστικά, το δικαίωμα της πολιτικής τοποθέτησης.

  • «Δεν είμαι εγκάθετος, δεν είμαι κομματικός εντεταλμένος» είπε, κάνοντας πως δεν γνωρίζει ότι τα συνδικαλιστικά όργανα είναι αιρετά και μάλιστα με το σύστημα της απλής αναλογικής, που σημαίνει ότι οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις τους εκφράζουν την πραγματική πλειοψηφία των εργαζομένων που εκπροσωπούμε, αποφάσεις που επιβεβαιώνονται πολλές φορές το χρόνο κι όχι μια φορά στα 4 χρόνια…
  • Μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας, υπονοώντας ότι δεν χρειάζεται να ασχολείται κανείς γιατί έχουμε «καταγγείλει τη μισή περιφερειακή αρχή της Ελλάδος»…, τρόπος που χαρακτηρίζει όχι μόνον τον ίδιο, αλλά και πολλούς άλλους (κυβερνητικά στελέχη, προέδρους οργανισμών κλπ), όπως φάνηκε με τραγικό τρόπο και με το δυστύχημα των Τεμπών, που οι καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργάνων πέφτανε στο καλάθι των αχρήστων, γιατί η ασφάλεια, η ζωή, οι εργασιακές συνθήκες κ.α. αποτελούν ψιλά γράμματα για όσους στηρίζουν την πολιτική της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο μίλησε και για τον συνάδελφο Κ.Γ. – υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, που απέστειλε από το mail του, στους αρμόδιους το υπηρεσιακό σημείωμα των υπαλλήλων (συνημμένο 4), απαντώντας του «Κρίμα ένας αριστερός να συμπεριφέρεται έτσι… Για εμένα…;;; Βούτυρο…».

Τόσο πολύ προβληματίστηκε για όσα σύσσωμη μια υπηρεσία του αναφέρει!!! Τόσο στα σοβαρά παίρνει τις απόψεις και τις αιτιάσεις των ειδικών επιστημόνων. Έτσι εκλαμβάνει τον ρόλο του ως πολιτικού προϊσταμένου των υπηρεσιών!!!, να κρίνει τα αναφερόμενα και τις τυχόν αιτιάσεις του συνομιλητή του ανάλογα με την πολιτική του τοποθέτηση!!!

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ & ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ…

ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ & ΡΟΛΟ…

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε συνάδελφο που δουλεύει με συνείδηση και δεν σκύβει το κεφάλι, κάθε συνάδελφο και κάθε σωματείο που διεκδικεί και αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων.

Ζητάμε την παρέμβαση κάθε αρμοδίου καθώς και από το Υπουργείο Εσωτερικών να μας απαντήσει εάν από το ισχύον πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των χωρικών αντιπεριφερειαρχών (άρθρο 160, ν.3852/2010) και ιδιαίτερα από το ότι «συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της περιφερειακής ενότητας», «νομιμοποιούνται» τέτοιες ή ανάλογες παρεμβάσεις στις επιστημονικές, ελεγκτικές αρμοδιότητες και τις εισηγήσεις των υπαλλήλων.

Παρακαλούμε τους αποδέκτες για τις δικές τους ενέργειες σε συνέχεια του 2ου συνημμένου καθώς και κάθε καθώς και τα ΜΜΕ που μνημονεύονται, να αποκαταστήσουν την αλήθεια, δημοσιεύοντας την παρούσα και τα συνημμένα.-

Συνημμένα

  1. Υπηρεσιακό Σημείωμα Τεχνικών Υπαλλήλων

Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων

  1. 41.23-Ανακοίνωση ΟΣΥΑΠΕ
  2. Υπηρεσιακό Σημείωμα υπαλλήλου Ο.Ρ.
  3. Υπηρεσιακό Σημείωμα υπαλλήλου Κ.Γ.

Πίνακας Αποδεκτών

  1. Υπουργείο Εσωτερικών
  • κ. Υπουργό
  • Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.
  • Δ/νση Οργάνωσης Αποκέντρωσης & Τ.Α.
  1. Συνήγορο του Πολίτη
  2. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
  3. Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου
  4. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Α.
  5. Κόμματα Βουλής
  6. Εθνική Αρχή Διαφάνειας
  7. ΕΝΠΕ
  8. Aegean Radio 107.5
  9. Ιστοσελίδα: cyclades24.gr

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                          ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ