ΚΑΛΥΨΗ ΚΔΑΠ, ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ κλπ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα    6/4/2023

                                            Αριθμ. Πρωτ.: 62

Προς:

  1. Υπουργό Εσωτερικών
  2. Κόμματα Βουλής
  3. ΕΝΠΕ
  4. Περιφερειάρχες της χώρας

Θέμα: Αναγκαία η κάλυψη των εξόδων για ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ για τα παιδιά των εργαζομένων στις Περιφέρειες, η αύξηση των κατασκηνωτικών ημερών κλπ.

 Η αντιμετώπιση των πολλαπλών οικογενειακών δυσκολιών και προβλημάτων  των εργαζομένων στις Περιφέρειες επιβάλει να δοθεί στις Περιφέρειες η δυνατότητα να καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, που αποτελούν χώρους δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους με παιδαγωγικές δραστηριότητες καθώς και εξυπηρέτησης των εργαζόμενων γονέων.

Η ρύθμιση της δυνατότητας κάλυψης των εξόδων για ΚΔΑΠ καθώς και για ΚΔΑΠμεΑ θα διευκολύνει τους γονείς στην ανεμπόδιστη παροχή της εργασίας τους, θα εξασφαλίσει ένα minimum επίπεδο παροχής υπηρεσιών ποιότητας ζωής και  προστασίας της νεότητας και θα βοηθήσει στην εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Σημειώνουμε επίσης ότι κρίνεται αναγκαία η αύξηση των ημερών φιλοξενίας σε είκοσι ημέρες, ώστε να μπορεί να καλύπτεται ένα μεγαλύτερο μέρος των διακοπών των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη επίσης ότι αρκετές κατασκηνώσεις έχουν αυξήσει τις ημέρες της κατασκηνωτικής περιόδου καθώς και ότι ο καθορισμός του ημερήσιου τροφείου πρέπει να γίνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε περιοχής.

Στη κατεύθυνση αυτή σας επισυνάπτουμε σχετική πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και ζητάμε να την εντάξετε στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.-

Συνημμένη

Η πρόταση νομοθετικής ρύθμισης

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                               ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ