ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   19 /9/2023

                                         Αριθμ. Πρωτ.: 87

ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                 

        ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Οι πρωτοφανείς καταστροφές στη Θεσσαλία, με τον θεσσαλικό κάμπο να έχει βουλιάξει στη λάσπη, με δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες και υποδομές, εκτός από τις τραγικές ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα έφεραν με οξύ τρόπο και την τεράστια υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ & ΔΕΥΑ της περιοχής.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας κι ενώ έχουν  περάσει τόσες μέρες δεν έχει γίνει ακόμα καμιά ενέργεια για την άμεση κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων.

Η υποστελέχωση ήταν που ήταν τεράστια, τώρα σε σχέση με τις ανάγκες είναι τραγική.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής:

Στη Θεσσαλία, στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής η κατάσταση είναι εκρηκτική. Μετρημένοι στα δάχτυλα γεωτεχνικοί όπως και σε όλες τις υπηρεσίες Πανελλαδικά, την ώρα μάλιστα που το μέγεθος του ζωικού κεφαλαίου στη Θεσσαλία ήρθε στην επιφάνεια με τον τραγικό τρόπο των νεκρών ζώων η στελέχωση κινείται στο 50%. Οι συνάδελφοι καλούνται να διαχειριστούν 2.000.000 αιγοπρόβατα, 200.000 βοοειδή, 110.000 χοίροι και 200.000 πτηνά, με 16 σφαγεία κλπ, και για όλα αυτά υπάρχει μια μονάδα διαχείρισης υποπροϊόντων και νεκρών ζώων και μάλιστα ιδιωτική στη Λάρισα.

Στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας παρά το γεγονός ότι τα ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας, της εξασφάλισης υγιεινού νερού, της εξυγίανσης του περιβάλλοντος είναι τεράστια υπηρετούν 16 μόνο Επόπτες Δημόσιας Υγείας συνολικά στους 4 νομούς και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων (γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ).

Στις Δ/νσεις Τεχνικών Έργων και στην Πολιτική Προστασία η κατάσταση είναι ανάλογη.

Είναι προφανές ότι η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης και αποκατάστασης συνδέεται με την άμεση και πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γενικότερα όλων των δημόσιων δομών υγείας,  ΕΚΑΒ, Δήμων  κλπ.

Είναι ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα με κατεπείγουσες διαδικασίες, αξιοποιώντας τους πίνακες της προκήρυξης 13Κ κλπ διορισμοί μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, όπως Κτηνιάτρων, Γεωπόνων, Μηχανικών, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, κοινωνικών λειτουργών και άλλων επαγγελμάτων υγείας, οδηγών και χειριστών μηχανημάτων, Διοικητικών, εργατοτεχνικού προσωπικού κ.α.

Π.Α.

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

-Γραφείο υπουργού

-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

  1. ΕΝΠΕ
  2. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
  3. Κόμματα Βουλής

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                  ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                     ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ