Να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των συναδέλφων των Λαϊκών Αγορών

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   13 /11/2023

                                         Αριθμ. Πρωτ.: 115

Προς:Π.Α.

Να διασφαλιστεί αμέσως με νομοθετική ρύθμιση η μισθοδοσία όλων των συναδέλφων, με συνέχιση κάλυψής της από τις Περιφέρειες

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δημιουργία των δύο νέων Νομικών Προσώπων Λαϊκών  Αγορών, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και της εκχώρησης των σχετικών αρμοδιοτήτων από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας με τον ν. 5003/2022.

Είναι δε τόσο πετυχημένη η επιλογή αυτή, που ένα χρόνο μετά δεν έχουν προχωρήσει ούτε τα διαδικαστικά για να μπορούν να λειτουργήσουν, δεν έχουν προσλάβει κανέναν εργαζόμενο και βασίζονται στους συναδέλφους, που έχουν αναγκαστικά αποσπάσει, το ΝΠ της Θεσσαλονίκης δεν έχει ούτε χρήματα για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του κλπ.

Και ενώ απομένουν λίγες μέρες μέχρι την τελευταία πληρωμή των συναδέλφων από τις Περιφέρειες (27-11-2023) και είναι ορατός ο κίνδυνος οι συνάδελφοι μας στις 13 Δεκέμβρη να ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, η κυβέρνηση δεν προχωρά στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να δώσει λύση.

Η κυβέρνηση, που νομοθέτησε την υποχρεωτική απόσπαση των υπαλλήλων, χωρίς τη θέληση ή την αίτησή τους χωρίς καν να διασφαλίζεται η μισθοδοσία τους για το συνολικό διάστημα της δίχρονης αναγκαστικής – υποχρεωτικής απόσπασής τους είναι υπόλογη. Είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την μισθοδοσία τους, να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση.

Απαιτούμε να διασφαλιστεί αμέσως με νομοθετική ρύθμιση η μισθοδοσία, η υπερωριακή απασχόληση κλπ όλων των συναδέλφων, με συνέχιση κάλυψής της από τις Περιφέρειες.

Τέλος, δεν παραιτούμαστε από την απαίτηση άμεσης επιστροφής των αποσπασμένων υπαλλήλων στις υπηρεσίες των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα.

Π.Α.

-Υπουργό Εσωτερικών

-Υπουργό Οικονομικών

-Περιφερειάρχη Αττικής

-Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

 

 

Κοιν/ση

ΕΝΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                    ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ