Τα κρούσματα Ευλογιάς σε αιγοπρόβατα αποκάλυψαν την υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   23 /12/2023

                                         Αριθμ. Πρωτ.: 175

Τα κρούσματα Ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στην Φθιώτιδα αποκάλυψαν και πάλι την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών

Η εμφάνιση κρουσμάτων Ευλογιάς των αιγοπροβάτων στον Δήμο Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών που επωμίζονται το σύνθετο έργο της  αποτροπής της εξάπλωσης της ζωονόσου και της διασφάλισης της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Και όπως πάντα στη δύσκολη ώρα της κρίσης, την ώρα που βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα σωρευμένα από χρόνια προβλήματα των υπηρεσιών, η λύση που επιλέγεται από Περιφερειακές Αρχές και κυβέρνηση είναι τα «μπαλώματα». Γι αυτό και στη συγκεκριμένη περίπτωση ονόμασαν το «μπάλωμα» συνδρομή των κτηνιατρικών υπηρεσιών των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων!!!

Κάνουν πως δεν ξέρουν πως και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες των όμορων περιοχών είναι κι αυτές τραγικά υποστελεχωμένες και οι υπάλληλοι ακόμα και σε «ήρεμες» περιόδους φέρνουν σε πέρας τεράστιο όγκο δουλειάς με αποκλειστικό όπλο το φιλότιμο και την αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στον ελληνικό λαό.

Το πρόβλημα των κτηνιατρικών υπηρεσιών αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα αφού είναι πάρα πολλοί οι υπάλληλοι που θα συνταξιοδοτηθούν ενώ ακόμα και οι ελάχιστες θέσεις (114 σε όλο το δημόσιο τομέα, 4 μόνο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) που προκηρύχθηκαν με την τρέχουσα προκήρυξη δεν πρόκειται να καλυφθούν αφού οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού είναι μόνο 58!

Την ίδια στιγμή, στις 31-12-23, τελειώνουν οι συμβάσεις 20 περίπου κτηνιάτρων που απασχολούνται στο Πρόγραμμα της Οζώδους Δερματίτιδας, που θα μπορούσαν, όπως έχει επισημάνει η ΟΣΥΑΠΕ στο πρόσφατο παρελθόν, να απασχοληθούν άμεσα στην καταπολέμηση νόσων όπως η Ευλογιά.


Ζητάμε:

-Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε προσωπικό με προσλήψεις μονίμων κτηνιάτρων και βοηθητικών ειδικοτήτων, με κατεπείγουσες διαδικασίες.

-Να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή των κτηνιατρικών υπηρεσιών για να μπορέσουν να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους σε όφελος του λαού και της εγχώριας παραγωγής.

Π.Α.

  1. Περιφερειάρχες
  2. Υπουργείο Εσωτερικών

– κα υπουργό

– Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

  1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
  2. ΕΝΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                           ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                          ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ