ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

Αθήνα 29 /4/2024

Αριθμ. Πρωτ.: 109

1η ΜΑΗ 2024

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

138 χρόνια συνεχιζόμενης πάλης για τους εργαζόμενους

        Η 1η Μάη αποτελεί την ημέρα ορόσημο για όλους τους εργαζόμενους. Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο το 1886 και όλες όσες ακολούθησαν, έδειξαν τον δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης για καλύτερες συνθήκες στην εργασία, για καλύτερες αμοιβές, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Μας έμαθαν ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά κερδίζεται μέσα από τον συλλογικό συντεταγμένο αγώνα. Και ο αγώνας έχει πάντα τίμημα.

       Σήμερα οι εργαζόμενοι εξακολουθούμε να παλεύουμε για μια κοινωνία που ο εργάτης, με τον ιδρώτα των χεριών του θα μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένεια του, για μια κοινωνία που οι πολλοί δεν θα παίρνουν τα λίγα και οι λίγοι τα πολλά.

       Σήμερα οι εργαζόμενοι εκτός από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τους εξαϋλωμένους μισθούς, έχουν να αντιμετωπίσουν και την κυβερνητική επίθεση στο χρόνο εργασίας, με τα «πειραματικά» εξαήμερα στο Δημόσιο, το πάγωμα των Συλλογικών Συμβάσεων, την προσπάθεια ελέγχου των σωματείων, την ιδιωτικοποίηση του νερού, της υγείας, της επικουρικής ασφάλισης, των κρίσιμων τομέων του Δημοσίου.

    Την ίδια στιγμή που υποχρηματοδοτούνται οι κοινωνικές δομές και οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις στην υγεία και την εκπαίδευση, που η υποστελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών αποτελεί τον κανόνα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους συνοδοιπόρους της δαπανά τεράστια ποσά για την εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και μετατρέπεται σε συμμέτοχο των εγκλημάτων που γίνονται.

Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ

Συμμετέχουμε στην απεργία και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζοντας να παλεύουμε για:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και της χαμένης διετίας 2016-2017.

  • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.

  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

  • Στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με γενναία χρηματοδότηση.

  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο!

  • Καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                      ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ