ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ”

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

 

 

Περιφερειακές Αρχές «Δούρειος ίππος» για το προχώρημα των απολύσεων

 

Ως «Δούρειος ίππος» για το προχώρημα των απολύσεων λειτουργούν οι Περιφερειακές Αρχές (ΕΝΠΕ) με τις προτάσεις, που κατέθεσαν στους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για «νομοθετικές ρυθμίσεις για να διευκολυνθεί η κινητικότητα των εργαζομένων (των Περιφερειών) μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της ίδιας Περιφέρειας».

Μιλάνε για κινητικότητα, κρύβοντας ότι κινητικότητα = απολύσεις.

Ζητάνε να ξεσπιτώσουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν διαλύσουν οικογένειες, αν οι συνάδελφοί μας αυτοί, με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα.

Είναι οι ίδιοι, οι υπέρμαχοι του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που μας δήλωναν πριν λίγο καιρό, ότι κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να βρεθεί σε άλλη πόλη, σε άλλο νομό!!

Τώρα ακολουθώντας το παράδειγμα της ΚΕΔΕ (Δημάρχων) δηλώνουν ότι συμφωνούν με την κινητικότητα και την αξιολόγηση…. επί της ουσίας δηλ. συμφωνούν με τις απολύσεις.

Εξάλλου δεν έλειψαν οι «πρόθυμοι» για αξιολόγηση περιφερειάρχες, ούτε τα μνημόνια συνεργασίας με την taskforce,  ούτε οι συναντήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, ούτε τα «σούρτα φέρτα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση….

Λένε υποκριτικά ότι οι εργαζόμενοι των περιφερειών είναι λίγοι, όταν οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι έχουν πλεονάζον προσωπικό (δηλώσεις περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας), όταν οι ίδιοι αποδέχονται να κλείνουν υπηρεσίες και άλλες να μεταφέρονται σε ιδιώτες.

Μετά από όλα αυτά αποδεικνύεται κενό περιεχομένου  το αίτημα για εξαίρεση από τις διαθεσιμότητες… Σκοπιμότητες και συγκάλυψη των πραγματικών προθέσεων αποτελεί.

Στάχτη στα μάτια και μεταφορά ευθυνών. Οι ίδιοι ζητάνε νομοθετικές ρυθμίσεις, οι ίδιοι στη συνέχεια δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αφού ο νόμος επιτάσσει….

Οι εργαζόμενοι να δώσουν απάντηση, με τον οργανωμένο αγώνα τους, με την καθημερινή τους δράση.

Όλοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη

Όλοι στην Γενική Απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη.

 

                                                                                                            10-7-13

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ