Οι Νομαρχιακοί Υπάλληλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 Ιουνίου 2009

Ενάντια στην Κυβέρνηση που συνεχίζει νεοφιλελεύθερη πολιτική και επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ενάντια στην προσπάθεια να φορτωθούν στη διεθνή κρίση η κατάσταση του Τ.Π.Δ.Υ., του Ο.Π.Α.Δ., των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ενάντια στα μέτρα που εφαρμόστηκαν και θα εφαρμοστούν με την ίδια πάντα αφορμή από την Κυβέρνηση που μόνιμα προτείνει λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και εφαρμόζει πολιτικές όπως, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ασυδοσία της αγοράς, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους.

Για το ξεπέρασμα της κρίσης χρησιμοποιούνται τα μέτρα και οι πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση.

 

Είναι πρόκληση

 

Οι εργαζόμενοι στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, βρισκόμαστε χρόνια τώρα αντιμέτωποι με μια πολιτική που μειώνει το εισόδημα μας, περιορίζει και υποβαθμίζει το βιοτικό μας επίπεδο, ενώ η αδιαλλαξία και επιμονή της Κυβέρνησης για μη αναβάθμιση των αποδοχών μας εντείνει στην μείωση του εισοδήματος μας και στην απαξίωση μας.

Οι εργαζόμενοι στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αισθανθήκαμε βαθιά στο πετσί μας την νομοθετική ρύθμιση το 2008 περί χορήγησης 550.00€ στους υπαλλήλους των Περιφερειών και με την τελευταία απόφαση ‘’ειδικής αποζημίωσης” 350.00€ του 2009 στους υπαλλήλους του Υπ. Εσωτερικών, το μαχαίρι βρήκε κόκαλο, καταταχθήκαμε με την ευλογία της Κυβέρνησης στην τελευταία βαθμίδα της μισθολογικής κλίμακας, δηλαδή στον πάτο.

Η κατάσταση αυτή δεν αντέχετε άλλο, μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Οι 20χιλιάδες και πλέον εργαζόμενοι στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, θεωρούμε απαράδεκτες τις πρακτικές της Κυβέρνησης στο θέμα του μισθολογίου μας και απορρίπτουμε ομόφωνα αυτή την πολιτική.

 

Συνάδελφοι,

Απαιτείται ένας μαζικός και αποφασιστικός αγώνας που μπορεί να συσπειρώσει όλους τους υπαλλήλους και όλους τους κλάδους των Ν.Α., που πρέπει να ξεκινήσει και εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα μας, να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

Εμείς οι εργαζόμενοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που μας κατάντησαν υπαλλήλους Δ΄ κατηγορίας, θα αγωνιστούμε ενάντια στις παραπάνω επιλογές και δηλώνουμε:

 

Φτάνει πια. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο

προκηρύσσουμε

 

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 Ιουνίου 2009

 

Διεκδικούμε

  • Άμεση χορήγηση των 550,00€ αναλογικά και σε όλους τους εργαζόμενους των Ν.Α. όπως στους υπαλλήλους της Περιφέρειας.

  • Όχι στην κατάργηση της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και σε αναγκαστικές για δεύτερη φορά και πάλι μετατάξεις των εργαζομένων σε άλλους χώρους δουλειάς με αβέβαιη την εργασιακή τους σχέση και τις αποδοχές τους.

  • Ισχυρές κρατικές Περιφέρειες και μικρό επιτελικό Κράτος.

  • Οικονομική και θεσμική (αρμοδιότητες) ενίσχυση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

  • Για τα εργασιακά μας ζητήματα, η ισχύ ενός μονάχα κώδικα, του κώδικα δημοσιών υπαλλήλων.

  • Διασφάλιση του ωραρίου εργασίας – Όχι στην απογευματινή λειτουργία των υπηρεσιών.

  • Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Κατάργηση του Νόμου για τις Σ.Δ.Ι.Τ. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας (STAGE, έκτακτοι, συμβάσεις έργου κλπ). Προσλήψεις μονίμου προσωπικού και κατάργηση κάθε άλλης μορφής εργασίας.

  • Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Όχι στην κατάργηση της μονιμότητας.

  • Κάλυψη των κενών θέσεων στις Ν.Α. με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών Νόμων Πετραλιά, Σιούφα και Ρέππα.

  • Απόκρουση της νέας επίθεσης που ετοιμάζεται σε βάρος των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.

  • Επέκταση των Β.Α.Ε. και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

  • Νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό με 1.400,00 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό, για την αναβάθμιση μισθών και συντάξεων.

  • Ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και των ραγδαίων ανατιμήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Οργανισμών.

  • Αύξηση των δαπανών για παιδεία και υγεία.

  • Καθιέρωση γνήσιων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ανάληψη πρωτοβουλιών και αγωνιστικής δράσης είναι μονόδρομος, είναι η μόνη απάντηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να πάρουν μέρος την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009, στην πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση των μελών όλων των Δ.Σ. (τρία μέλη) των Α΄βαθμιων συλλόγων στις 11.00π.μ. στην Πλατεία Κλαθμόνος στην Αθήνα και με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις έξω από κάθε Νομαρχία της χώρας, με αγωνιστική διαμαρτυρία και διεκδίκηση, προκειμένου να καταθέσουμε τα αιτήματά μας με μορφή διαβήματος στον Υπουργό Εσωτερικών και Οικονομικών και ουσιαστικά να ανοίξουμε ένα κύκλο παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών προώθησης λύσεων στα αυξανόμενα προβλήματα καθώς και αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο μέτρο που η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να επιμένει για τους εργαζόμενους στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Συνάδελφε. η μονόπλευρη μισθολογική πολιτική μας αφορά όλους.

Η συμμετοχή σου είναι καταλύτης – μόνο εσύ μπορείς να τους πείσεις

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ