Φορολογικά νέα μέτρα-απεργία (Απεργία 30-6-2009)

Η Κυβέρνηση για δεύτερη συνεχή φορά και στο ίδιο έτος, ανακοινώνει μέτρα που οδηγούν στην παραπέρα υποβάθμιση της θέσης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η Κυβέρνηση με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση του ελλείμματος, παίρνει μέτρα με θύματα και πάλι τους πολίτες και τους μισθωτούς, που δεν έχουν καμία ευθύνη για την οικονομική κρίση, ούτε για την αύξηση του οικονομικού ελλείμματος της χώρας.

Η μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά φαίνεται ότι εγκαταστάθηκε πλέον στις τσέπες των πολιτών. Τώρα οι εργαζόμενοι πληρώνουν για τα καύσιμα, που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν όλους το ίδιο – έχοντες και μη – και που τα καύσιμα είναι πλέον γενικής χρήσης, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα που έχουν γίνει είδος καθημερινής ανάγκης και το χαρακτηριστικότερο είναι ότι το μέτρο  αυτό δεν εξαιρεί ούτε αυτούς που έχουν μηδενικό εισόδημα (μαθητές, φοιτητές κλπ).

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, και ειδικά οι εργαζόμενοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, μετά τις μηδενικές αυξήσεις για όλο το 2009, καλούμεθα σε νέα μείωση εισοδήματος, με αποτέλεσμα τη νέα οικονομική μας αποδυνάμωση και την κατάληξη στην ανέχεια.

Μετά και τα νέα αυτά μέτρα κρίνεται επιτακτική η ανάγκη επανεξέτασης της εισοδηματικής πολιτικής και χορήγηση πραγματικών αυξήσεων στους εργαζόμενους.

 

Φτάνει πια. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο

 

ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΗ 2009 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

συγκέντρωση στις 11.00π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε κάθε Νομαρχία της χώρας, με αγωνιστική διαμαρτυρία και διεκδίκηση, πορεία στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και στην Βουλή των Ελλήνων για να καταθέσουμε Ψήφισμα.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ των Ν.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ

Σ ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ,

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ!

Συνάδελφε. η μονόπλευρη μισθολογική πολιτική μας αφορά όλους.

Η συμμετοχή σου είναι καταλύτης – μόνο εσύ μπορείς να τους πείσεις

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ