ΔΑΚΕ-ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΣ

E-mail: dake.nomarxion@gmail.com

12 Ιουνίου 2009

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Από την ίδρυση των Ν.Α. το 1995 μέχρι σήμερα όλοι εμείς, οι υπάλληλοι που υπηρετούμε σ΄ αυτές, έχουμε βιώσει στο πετσί μας τον πειραματισμό και την αδιαφορία όλων των Κυβερνήσεων από τότε μέχρι σήμερα.

Πάνω σε αυτόν τον θεσμό επενδύθηκαν οι σχέσεις Κράτους-πολίτη και παρόλο που η κεντρική διοίκηση κάθε λίγο αφαιρούσε αρμοδιότητες, οι υποθέσεις των πολιτών με το κράτος εξυπηρετούνται από τις Ν.Α. σε ποσοστό πάνω από 65%.

Οι πειραματισμοί και η αδιαφορία όμως έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλους εμάς τους υπαλλήλους των Ν.Α., ασχέτως του τρόπου με τον οποίο βρεθήκαμε να υπηρετούμε εδώ.

• Ποιος δεν θυμάται τις υποχρεωτικές μετατάξεις;
  • Ποιος δεν βλέπει το υπαλληλικό ξεγύμνωμα των Ν.Α με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό υπαλλήλων, στην θέση των οποίων ¨προσλαμβάνονται¨ συνάδελφοι με απαράδεκτες ¨ευέλικτες¨ μορφές απασχόλησης (μερική απασχόληση, συμβάσεις έργου κλπ);
  • Ποιος δεν βλέπει τα Tαμεία, τον ΟΠΑΔ, τον Κώδικα Ν.Α., την Διοικητική Μεταρρύθμιση, το νέο Μισθολόγιο που ποτέ δεν έρχεται, την έλλειψη κατασκηνώσεων για τα παιδιά μας;
  • Και το κυριότερο, ποιος δεν βλέπει τον εμπαιγμό στα μισθολογικά μας;

Μόνο οι ηγεσίες του ΥΠ.ΕΣ. και του Υπουργείου Οικονομικών δεν βλέπουν ότι οι υπάλληλοι των Ν.Α., είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι υπάλληλοι στο Δημόσιο Tομέα!!!

Τα δύο Υπουργεία εκμεταλλευόμενα την ισχνή διεκδικητικότητα και την μερική απραξία της πλειοψηφίας της ΟΣΥΝΑΕ καθώς και την αδιαφορία σχεδόν του συνόλου των Νομαρχών, δεν ασχολούνται καθόλου με την οικονομική μας κατάσταση.

Φέτος όμως ο εμπαιγμός έφθασε στο απροχώρητο.

Τον Δεκέμβριο του 2008 με τον Ν.3731 του ΥΠ.ΕΣ., δόθηκε στους  υπάλληλους  των Περιφερειών  το επίδομα των 450-550 ευρώ, αφήνοντας εμάς έξω για μια ακόμη φορά.

Σαν να μην έφτανε αυτό πριν από λίγες μέρες (ΦΕΚ 1125 Β΄/10-6-2009) δόθηκε στους υπαλλήλους του ΥΠ.ΕΣ., στις εποπτευόμενες από αυτό Γραμματείες και στους αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία υπαλλήλους, ειδική παροχή ύψους 340 Ευρώ περίπου μηνιαίως!!!

Οι  υπάλληλοι των Ν.Α., δεν συμπεριλήφθηκαν σε καμία από αυτές και αυτό μόνο ως απαράδεκτο και προκλητικό μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Πως βρέθηκαν τόσα χρήματα (εν μέσω οικονομικής κρίσης) για υπαλλήλους που έχουν απολαβές αρκετές εκατοντάδες ευρώ περισσότερα, ασχολούνται με τα ίδια περίπου αντικείμενα εργασίας με εμάς, ενώ για από τους υπαλλήλους των Ν.Α. δεν υπάρχει ούτε Ευρώ;

Η ΔΑΚΕ-Ν.Α. καταγγέλλει αυτήν την ¨μεταχείριση¨ των υπαλλήλων στις Ν.Α.  από την ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ., και την χαρακτηρίζει ως απρόκλητο  και ξεδιάντροπο εμπαιγμό.

Καλούμε τον Υπουργό κ. Παυλόπουλο να μην παίζει πλέον με τις αντοχές των υπαλλήλων στις Ν.Α. και να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση ώστε να χορηγηθεί από 1-1-2009 στους υπαλλήλους των Ν.Α. η μηνιαία παροχή των 550 Ευρώ. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή από αυτή για τον Υπουργό. Οι υπάλληλοι των Ν.Α. έχουν φθάσει στα ψυχικά και οικονομικά τους όρια και η ΔΑΚΕ-Ν.Α. θα πρωτοστατήσει σε κάθε κινητοποίηση.

Ο χώρος των Ν.Α. κ. Υπουργέ, είναι πλέον ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί και θα μας βρείτε όλους απέναντί σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ                        ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ