ΑΠ-8 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦ. ΝΟΜΑΡΧΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΑΚΕ                                  Αθήνα       29-6-2009               

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ                                        Αρ.Πρωτ.: 8

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

Πληροφ.: 6944 501075 Πρόεδρος              ΠΡΟΣ: 1.Υπουργό ΕΣ.Δ.Δ.Α.

              6947 947798 Αντιπρόεδρος                       κ. Προκόπη Παυλόπουλο

              6972 336252 Γεν. Γραμματέας               2. Υπουργό Οικονομικών

E-mail:  dake.nomarxion@gmail.com                       κ. Παπαθανασίου Ιωάννη

                                                                         3. Υφυπουργό Οικονομικών

                                                                             κ. Λέγκα Νικόλαο

 

                                                                ΚΟΙΝ.: 1. Πρωθυπουργό

                                                                               κ. Κ. Καραμανλή

                                                                          2. Πρόεδρο ΕΝΑΕ

                                                                               κ. Δράκο Δημήτριο

                                                                          3. Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

                                                                          4. Πρωτοβάθμιους Συλλόγους  

                                                                              Υπαλλήλων Νομαρχιακών    

                                                                             Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος           

ΘΕΜΑ: Χορήγηση ειδικής αποζημίωσης συνεργείων Ευρωεκλογών της 7-6-2009

Κύριοι Υπουργοί,

 

η εικόνα της εγκατάλειψης και της συνεχιζόμενης αποδυνάμωσης των Ν.Α., φανερώνουν  πεντακάθαρα τα ξύλινα πόδια πάνω στα οποία στήθηκαν. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσης τους, βλέπουμε να βγαίνουν φωνές διαμαρτυρίας και απόγνωσης, τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τους Νομάρχες. Μόνο που οι τελευταίοι εξαιρετικά σπάνια υποστηρίζουν με σθεναρό τρόπο τις θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις των υπαλλήλων.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο εύθραυστος και παραμελημένος  είναι ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας & Οικονομικών, επέδειξαν έμπρακτα, με κοινή απόφασή τους, την άνιση και άδικη μεταχείρισή τους στους υπαλλήλους των Ν.Α..

Το σήριαλ (ή καλύτερα θρίλερ) που ξεκίνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 1995, συνεχίζεται και σήμερα με την κατ΄ εξακολούθηση παραμέληση των υπαλλήλων των Ν.Α.

 Μετά το γεγονός της  χορήγησης ¨ειδικών επιδομάτων¨, στους υπαλλήλους των Περιφερειών, καθώς και στους μόνιμους, ακόμη και στους συμβασιούχους, του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως και στο κάθε είδους προσωπικό που υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα γραφεία του Υπουργού, των Υφυπουργών  και στα γραφεία των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων του Υπουργείου Εσωτερικών, ήρθε ακόμη ένα χτύπημα. Είναι η αφαίρεση της εκλογικής αποζημίωσης από τους υπαλλήλους των Ν.Α. που υπηρετούν στα γραφεία των Νομαρχών.

Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι αυτοί, με την υπ΄ αριθμ. 22303/10-4-2009 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, συμπεριλαμβάνονται στα εκλογικά συνεργεία, με αποτέλεσμα να εργαστούν σε αυτά και να υποστούν όλους τους περιορισμούς που αυτό συνεπάγεται (ειδική εργασία, περιορισμό αδειών κτλ). Όμως μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας αφαιρούνται από την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης με κοινή απόφασή με τον Υφυπ. Οικονομίας & Οικονομικών (ΦΕΚ 1096/Β/5-6-09).

Γιατί δεν υπήρξε ξεκάθαρη στάση από την αρχή;

 Γιατί η ηγεσίες των παραπάνω Υπουργείων μεταχειρίζονται τους υπαλλήλους των γραφείων των Νομαρχών, που εργάστηκαν κανονικά,  κατ’ αυτό τον ανέντιμο και άδικο τρόπο; Αν πρέπει να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες, γιατί περικόπτονται πάντα από τους υπαλλήλους των Ν.Α. την στιγμή κατά την οποία αλλού χορηγούνται  αφειδώς ¨ειδικά επιδόματα¨;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ηγεσίες του ΥΠΕΣΔΔΑ και του ΥΠΟΙΟ εξαπάτησαν τους συναδέλφους μας, οι οποίοι τώρα ζητούν τα  δεδουλευμένα τους, αφού εργάστηκαν κανονικά. Προφανώς πρόκειται για παράλειψη η οποία  πρέπει να διορθωθεί άμεσα, γιατί αν δεν γίνει μάλλον δεν είναι παράλειψη, αλλά σκοπιμότητα.

 

Κύριοι Υπουργοί,

ζητάμε να διορθωθεί άμεσα αυτή η αδικία, ξεκινώντας μ΄ αυτή την  ενέργεια να δείχνετε επιτέλους την ευαισθησία σας σε ανθρώπους που υπηρετούν την δημόσια διοίκηση χωρίς επιπλέον επιδόματα και παχυλούς μισθούς.

Σταματήστε να διαχωρίζετε τους υπαλλήλους, και καταλάβετε επιτέλους ότι δεν  πρέπει να υπάρχουν Πατρίκιοι  και Πληβείοι στην Δημόσια Διοίκηση.

Πρόταση της ΔΑΚΕ-Ν.Α. είναι να σταματήσει να δίνεται το εκλογικό επίδομα με αυτόν τον τρόπο και να ενσωματωθεί στο μισθό όλων των υπαλλήλων των Ν.Α. σε μηνιαία βάση όπως γίνεται με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους. Έτσι δεν θα είμαστε όμηροι των Νομαρχών οι οποίοι με δικά τους κριτήρια τοποθετούν τους συναδέλφους στα εκλογικά συνεργεία δημιουργώντας άλλον έναν διαχωρισμό μεταξύ των υπαλλήλων.

                                                         Για την ΔΑΚΕ-Ν.Α

 

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ                               ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ    

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ