ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 — ΤΑ (ΜΗ) ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

                     Δημοκρατική Ανεξάρτητη ΚίνησηΕργαζομένων

                              ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                             Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2310 409905

                                      E-mail:dake.nomarxion@gmail.com       

                                                                                                  28 Ιουλίου 2009       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Έχουμε φθάσει στο μέσον του 2009, μερικούς μήνες πριν την λήξη της θητείας αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΝΑΕ.

Δεν χρειάζεται να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για να σας κάνουμε να αντιληφθείτε την απραξία που υπάρχει από πλευράς ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία μας. Όπως είναι γνωστό έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ (έχει 7 στα 13 μέλη).  Ίσως η απραξία να ήταν δικαιολογημένη αν το ΔΣ δεν συνεδρίαζε καθόλου, όμως έστω και με καθυστερήσεις ή αναβολές τα όργανα της Ομοσπονδίας (ΔΣ, ΓΣ, Ολομέλειες συλλόγων) συνεδριάζουν και παίρνουν αποφάσεις.  Και εδώ είναι που αρχίζει το πρόβλημα!!!

Αποφάσεις επί αποφάσεων, οι περισσότερες των οποίων μένουν στα χαρτιά και κάποιες άλλες που υλοποιούνται εν μέρει ή με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, φέρνοντας την Ομοσπονδία πίσω από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι οποίες δείχνουν το κατάσταση που επικρατεί στην ΟΣΥΝΑΕ με ευθύνη του Προέδρου και της πλειοψηφίας καθώς έχει τον απόλυτο έλεγχο των αποφάσεων και της εκτέλεσης αυτών:

  • Μάιος 2007, απόφαση ΓΣ αποχώρησης από την συζήτηση του Κώδικα Ν.Α. Υλοποιήθηκε μετά από 11 μήνες σχεδόν με την λήξη της συζήτησης του Κώδικα!!!
  • Μάιος 2008, απόφαση δημιουργίας ιστοσελίδας της ΟΣΥΝΑΕ. Μετά από 13 μήνες ο πρόεδρος ανακοίνωσε περιχαρής την κατοχύρωση του ονόματος της ιστοσελίδας.
  • 2008, απόφαση παράστασης διαμαρτυρίας στον Νομάρχη Δυτ. Αττικής για την δίωξη που υφίσταται ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΣΥΝΑΕ, Α. Ζαβερδινός, (μέλος της ΠΑΣΚΕ!!!) Αναβολή στην αναβολή μέχρι και σήμερα.
  • Ολομέλειες των Πρωτοβάθμιων συλλόγων πραγματοποιούνται το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου (καταστατικό Ομοσπονδίας). Η ολομέλεια του 2007 έγινε μετά από 5 μήνες και του 2008 μετά από 6 μήνες. Άντε και η ολομέλεια του 2009 να γίνει μαζί με το 4ο συνέδριο μας!
  • Απρίλιος 2009, απόφαση του ΔΣ μετά από παλινωδίες της ΠΑΣΚΕ (είχε τρείς διαφορετικές γνώμες σε 5 παρόντα μέλη της) και πρόταση της ΔΑΚΕ και της Συσπείρωσης Εργαζομένων για καθημερινές κινητοποιήσεις τον Μάιο σε περιφερειακές Ν.Α, εκμεταλλευόμενοι την δημοσιότητα που δίνουν τα επαρχιακά κανάλια και ο επαρχιακός τύπος. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέλαβε να ετοιμάσει εντός του Απριλίου το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων. Παρακαλούμε οποίος το έχει λάβει να το κοινοποιήσει και σε μας!!!

Όλα αυτά δείχνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται η πλειοψηφία της ΟΣΥΝΑΕ., χάνοντας ευκαιρίες επίτευξης των διεκδικήσεων μας, αφού ακολουθεί μετά τα γεγονότα. 

Χαρακτηριστική είναι και η στάση που κρατούν Πρόεδρος και πλειοψηφία στην (μη) ενημέρωση των μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε  θέματα της ΟΣΥΝΑΕ, όπως οι συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών, την ΕΝΑΕ, την ΑΔΕΔΥ, καθώς και έγγραφα που αποστέλλονται σε διάφορους φορείς ή στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους από το ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ και δεν τα γνωρίζουν τα μέλη του.

Πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα συμφωνείτε πως πέρα από τις παρατάξεις η ΟΣΥΝΑΕ πρέπει να λειτουργεί συλλογικά, ενωμένη με πνεύμα συνεργασίας, χωρίς την υπεροψία και την αλαζονεία που κυριαρχεί σήμερα. Μόνο έτσι θα έχουμε αποτελέσματα στους αγώνες μας. Αυτό όμως πρέπει να το αντιληφθεί και να το υιοθετήσει ο Πρόεδρος και η ΠΑΣΚΕ.

 

Τα μέλη του ΔΣ   Δόσης Βασίλης           Τα μέλη του ΓΣ    Μακρής Κώστας

                         Κωστούλα Πόπη                                    Αμοιρίδης Γιώργος

                         Βαζούρας Δημήτρης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ