ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

 

                   Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

                             ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                            Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2310 409905  

                                     E-mail: dake.nomarxion@gmail.com                                              

                                                                                      6 Αυγούστου 2009

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

Πραγματικά αποτελεί τιμή για την ΔΑΚΕ-Ν.Α. το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΟΣΥΝΑΕ μετά τα όσα του έχουν καταλογίσει όλες οι παρατάξεις, σε ΔΣ, σε ολομέλειες, είτε προφορικά είτε γραπτά με ανακοινώσεις, αυτός ασχολήθηκε μόνο μαζί μας. Τον ενόχλησε η αναβλητικότητα και η υπολειτουργία που του καταλογίσαμε, θέλοντας να κρούσουμε τον κώδωνα της μειωμένης διεκδικητικότητας από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας. Σε πόσους  έτυχε κατά την προεδρία τους να υπάρξουν ίσως 2 ή 3 προεκλογικές περίοδοι δηλαδή αυξημένη δυνατότητα διεκδίκησης!!!

  • Δεν τον ενόχλησε η σκοπιμότητα για την απραξία που του καταλόγισε άλλη παράταξη στο ΔΣ του Ιουνίου 2009;
  • Δεν τον ενόχλησαν οι επανειλημμένες ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων;

Ίσως επειδή  ΔΑΚΕ-Ν.Α  αντιλαμβάνεται πως τα προβλήματα που απασχολούν άμεσα τους συναδέλφους δεν είναι η γρίπη Η1Ν1, ούτε τα αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας που αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος. Είναι αυτά που ζητούν όλοι οι συνάδελφοι στις Νομαρχίες και το δείχνουμε με τις πράξεις και τα  έγγραφα μας. Εκεί φαίνεται αν έχουμε τις δικές μας θέσεις και πως ιεραρχούμε τις διεκδικήσεις των υπαλλήλων των Ν.Α.  Εκεί φαίνεται αν ¨περιοριζόμαστε σε εναγκαλισμούς με Υπουργούς¨ ή αν διεκδικώντας ερχόμαστε σε σύγκρουση.

Σαν να μην φθάνουν όλα αυτά προσπαθεί να καλύψει το ελάχιστο έργο που έχει να παρουσιάσει με παραποίηση γεγονότων που φθάνουν πέρα από τα όρια του ψεύδους.

  • Δεν γνωρίζει ότι στην απόφαση αποχώρησης από τον Κώδικα δεν μειοψήφησε η ΔΑΚΕ, αλλά ήταν ομόφωνη;
  • Δεν γνωρίζει ότι για τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέλη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ επισκέπτονται Νομαρχίες παροτρύνοντας τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους;
  • Δεν γνωρίζει ότι μέλη της ΔΑΚΕ έχουν επισκεφθεί Νομαρχίες ως μέλη του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ (π.χ. Λέσβος, Χίος) που δεν πήγε ποτέ άλλο μέλος του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ;
  • Δεν γνωρίζει ότι η πρόταση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συνέδριο της ΕΝΑΕ, ήταν πρόταση της ΔΑΚΕ και αυτό που είπαμε ήταν η αποφυγή ακραίων καταστάσεων; Όσο για το περίφημο πανό η ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν αρνήθηκε να το δώσει αλλά ανέλαβε την κατασκευή του και το έφερε έγκαιρα στην κινητοποίηση.
  • Ξεχνά ο πρόεδρος ότι η συμβολή της ΔΑΚΕ μέσω της επιμονής και της πίεσης που άσκησε στην ΕΝΑΕ ήταν καθοριστική ώστε να εκφραστεί η ΟΣΥΝΑΕ (μέσω του ιδίου του προέδρου) σε συνέδριο της ΕΝΑΕ, αλλά ασχολείται αν παρουσιάσθηκε η ΔΑΚΕ σε ένα συνέδριο στην Δράμα; Όσο για την συνάντηση με τον Υπ. Μεταφορών είναι γνωστό ότι όλα τα μέλη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ και το ΓΣ είναι από την επαρχία. Έτσι αφού ειδοποιηθήκαμε την προηγούμενη μέρα και αδυνατούσαμε να ¨πεταχτούμε¨ ως την Αθήνα, προτιμήσαμε, προκειμένου να είμαστε απόντες, να παρευρεθεί ένα μέλος της ΔΑΚΕ με πολυετή εμπειρία σε θέματα του Υπουργείου Μεταφορών και το οποίο συμμετείχε σε προηγούμενο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Η ΟΣΥΝΑΕ δεν έχει την πολυτέλεια να έχει εγωιστικές και διχαστικές συμπεριφορές. Όταν ο πρόεδρος υπογράφει ως ¨ΔΣ ΟΣΥΝΑΕ¨ σε ανακοινώσεις που δεν τις γνωρίζουν τα μέλη του ΔΣ, ή αναρτά παραποιημένα και ελλιπή στοιχεία στο ξεκίνημα της ιστοσελίδας της ΟΣΥΝΑΕ, αυτό μόνο θετικό δεν είναι. Αλήθεια γιατί στην σύνθεση του ΔΣ υπάρχουν μόνο τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και μάλιστα αλλοιωμένα αφού ¨αφαιρέθηκε¨ μέλος του ΔΣ και προστέθηκε άλλο χωρίς διαδικασίες, αλλά με το έτσι θέλω του Προέδρου;  

Τέτοιες συμπεριφορές απογοητεύουν τους συναδέλφους για την δράση της ΟΣΥΝΑΕ. Η Ομοσπονδία μας πρέπει να λειτουργεί συλλογικά με πνεύμα συνεργασίας και όχι αντιπαλότητας. Ας μην βλέπει ο πρόεδρος την υιοθέτηση των αποφάσεων του ΔΣ {τουλάχιστον από την πλευρά της ΔΑΚΕ) ως αδυναμία, αλλά ως προσπάθεια συνεργασίας και επίτευξης κοινού θετικού αποτελέσματος προς όφελος όλων των συναδέλφων που μας εξέλεξαν στο ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ.  Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και σθεναρά.

                    

Τα μέλη του ΔΣ   Δόσης Βασίλης                Τα μέλη του ΓΣ    Μακρής Κώστας

                         Κωστούλα Πόπη                                         Αμοιρίδης Γιώργος

                         Βαζούρας Δημήτρης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ