ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 – ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ ΣΤΗΝ ΟΣΥΝΑΕ

                   

             Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων  

                             ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                          Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2310 409905

                                     E-mail: dake.nomarxion@gmail.com 

                                                                                                 7 Σεπτεμβρίου 2009 

                               ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ ΣΤΗΝ ΟΣΥΝΑΕ

Εικόνα διάλυσης παρουσίασε η ΠΑΣΚΕ στο συμβούλιο του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ την Τετάρτη 2-9-2009. Το συμβούλιο που ήταν να πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα δεν ξεκίνησε καν. Ένα τμήμα της ΠΑΣΚΕ μη αντέχοντας τον τρόπο λειτουργίας της… ΠΑΣΚΕ, δήλωσε πως θέλει να κάνει άρση της εμπιστοσύνης από τον πρόεδρο της ΟΣΥΝΑΕ (που επίσης ανήκει στην ΠΑΣΚΕ!!!). Προφανώς προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, για τον τρόπο που λειτουργεί σχεδόν σε όλη την διάρκεια της θητείας αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να συμπληρωθεί η κενή, εδώ και μήνες, θέση του παραιτηθέντος από το ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ, του συναδέρφου Γαλανούλη (της ΠΑΣΚΕ).

Η ΔΑΚΕ πολλούς μήνες πριν είχε καταγγείλει τον τρόπο λειτουργίας του Προέδρου, που λειτουργούσε χωρίς να ενημερώνει τις άλλες παρατάξεις ή που προσπάθησε να αντικαταστήσει το παραιτηθέν μέλος του ΔΣ με το έτσι θέλω, αλλά και της πλειοψηφίας της ΟΣΥΝΑΕ  Είχαμε καταγγείλει τόσο με ανακοινώσεις, όσο και στην ολομέλεια των πρωτοβάθμιων συλλόγων, καθώς και μέσα στο ΔΣ για την μη εκτέλεση των αποφάσεων του ΔΣ και την μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης αυτών που τελικά προχωρούσαν, για τις συναντήσεις που γινόταν με κυβερνητικούς παράγοντες χωρίς να υπάρχει ενημέρωση,  για τις ανακοινώσεις που έβγαζε το ΔΣ  της ΟΣΥΝΑΕ χωρίς να τις γνωρίζουν τα μέλη του….ΔΣ, κλπ. Τελευταία προστέθηκε και το τελευταίο κρούσμα: η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς να έχει προηγηθεί  ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των μελών του ΔΣ το οποίο δεν γνώριζε ούτε τις θέσεις του ΥΠΕΣ.

Η ΠΑΣΚΕ όμως λειτουργούσε με υπεροψία και αυταρχισμό όλα αυτά τα χρόνια και αυτό πληρώνει σε αυτή την χρονική στιγμή. Βέβαια ο αλληλοσπαραγμός της ΠΑΣΚΕ είναι το λιγότερο  που μπορεί να ενδιαφέρει τους συναδέλφους, υπαλλήλους των Ν.Α. Εκείνο όμως που όχι μόνο ενοχλεί πραγματικά, αλλά επηρεάζει όλους μας, είναι ότι μεταφέρουν τον αλληλοσπαραγμό τους και την εμφύλια ενδοπαραταξιακή τους διαμάχη, μέσα στους κόλπους της ΟΣΥΝΑΕ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας να ασχολείται με αλλότρια εσωτερικά της θέματα, αντί να ασχολείται με τα θέματα, τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων στις Νομαρχίες. 

 

Συνάδερφισσες, συνάδερφοι,

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αφετηρία και βάση την απόλυτη πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ και στο ΓΣ της Ομοσπονδίας μας. Αν αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων δεν αλλάξει, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου και παρέμβασης, τότε η Ομοσπονδία μας σε αυτά τα  πλαίσια θα κινείται. Αν δεν επικρατήσει η συνεργασία και η συλλογικότητα στο ΔΣ και στο ΓΣ, διώχνοντας μακριά την υπεροψία, τότε η ΟΣΥΝΑΕ θα καταστεί μια μικρή Ομοσπονδία με ισχνή διεκδικητικότητα  και ελάχιστα θετικά αποτελέσματα.

 

Τα μέλη του ΔΣ  ΟΣΥΝΑΕ  Δόσης Βασίλης………6974046443          

                                      Βαζούρας Δημήτρης…6944501075                                 

                                      Κωστούλα Πόπη……..6972336252

Τα μέλη του ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ   Μακρής Κώστας……..6977581936

                                       Αμοιρίδης Γιώργος…..6947708898

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ