ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΥΝΑΕ

          

   Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων                               

  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

              Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2310 409905                                             

                    E-mail: dake.nomarxion@gmail.com       

 

                                                                                26 Οκτωβρίου 2009       

 

                         ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΥΝΑΕ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

    Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης, θα περίμενε κανείς να έχει ήδη ετοιμάσει η ΟΣΥΝΑΕ το πρόγραμμα δράσης της.

    Θα περίμενε κανείς να έχει ετοιμασθεί τουλάχιστον να αντιμετωπίσει την αναγγελθείσα δια στόματος Υπουργού Εσωτερικών, επερχόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση στον χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα, εκτός απρόοπτου,  μέσα στο επόμενο έτος.

    Παράλληλα, τα αιτήματα των υπαλλήλων εξακολουθούν να υπάρχουν και τα προβλήματα συσσωρεύονται, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Προφανώς, από την πλευρά της πλειοψηφίας, λείπει η διάθεση και η όρεξη να ασχοληθεί με αυτά, ίσως επειδή έχει αλλού το νου της εδώ και αρκετούς μήνες.

    Οι δύο ή τρείς ομάδες (δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αν είναι περισσότερες) που έχει χωρισθεί η ΠΑΣΚΕ, έχουν φέρει την Ομοσπονδία σε διοικητικό αδιέξοδο.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να συνεδριάσει από τον προηγούμενο Ιούνιο (μπήκαμε στον 5ο μήνα χωρίς συνεδρίαση ΔΣ) και το Γενικό Συμβούλιο από τον Δεκέμβριο του 2008. Ούτε στον τελευταίο σύλλογο δεν συμβαίνουν αυτά!

    Είναι αλήθεια ότι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, έγιναν μια-δυο προσπάθειες να συνεδριάσει το ΔΣ, αλλά η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ, δεν άφησε την Ομοσπονδία να λειτουργήσει. Η παραίτηση ενός μέλους του ΔΣ από την ΠΑΣΚΕ, οι αργοί ρυθμοί του προέδρου, καθώς και η αντιπαλότητα και η κόντρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, δεν αφήνουν να υπάρξει απαρτία ώστε να συνεδριάσει το ΔΣ.

    Ελπίζουμε στο Γενικό Συμβούλιο που έχει ορισθεί να γίνει την Τετάρτη 4-11-09, να δοθεί μια λύση στο υφιστάμενο αδιέξοδο για το καλό όλων των συναδέλφων στις Ν.Α. Πραγματικά η παρούσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΟΣΥΝΑΕ δεν αξίζει σε κανένα υπάλληλο, σε κανένα πρωτοβάθμιο σύλλογο. Δεν αξίζει ούτε στην ΠΑΣΚΕ γιατί οι συνάδελφοι στο Συνέδριο του 2007, της έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στα όργανα της ΟΣΥΝΑΕ και τελικά δεν τίμησε αυτή την εμπιστοσύνη.

    Αυτά τα χρόνια, η εμπιστοσύνη μετατράπηκε σε υπεροψία και η υπεροψία σε ενδοπαραταξιακή διαμάχη, με μόνα θύματα τους υπαλλήλους των Ν.Α. Αυτοί είναι που πληρώνουν τελικά το μάρμαρο, καθώς μένουν (προσωρινά ελπίζουμε) χωρίς εκπροσώπηση σε επίπεδο Ομοσπονδίας, λόγω της μη λειτουργίας των οργάνων.

    Πιστεύουμε ότι στο επόμενο Συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ , το οποίο τοποθετείται χρονικά τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2010, η λύση θα είναι οριστική και εκεί καλούμε τους συναδέλφους-συνέδρους να στηρίξουν την ΔΑΚΕ-Ν.Α. για την συνέπεια και την μαχητική στάση που κράτησε αυτά τα χρόνια.

    Να μην δοθεί ξανά απόλυτη πλειοψηφία σε μια παράταξη που μέχρι στιγμής έδειξε ότι δεν της άξιζε, καθώς τέσσερις μήνες πριν την λήξη της θητείας της, δείχνει καθαρά πως όχι μόνο δεν τίμησε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, αλλά διέψευσε και τις προσδοκίες τους.

 

Τα μέλη του ΔΣ  ΟΣΥΝΑΕ  Δόσης Βασίλης………6974046443          

                                      Βαζούρας Δημήτρης…6944501075                                

                                      Κωστούλα Πόπη……..6972336252

Τα μέλη του ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ   Μακρής Κώστας……..6977581936

                                      Αμοιρίδης Γιώργος…..6947708898

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ