3η Ανακοίνωση: Για την συνεδρίαση του Γ. Σ. της 17-5-2007

 

Πρός όλους τους Συλλόγους των Ν. Α. της χώρας

 

3η Ανακοίνωση: Για την συνεδρίαση του Γ. Σ. της 17-5-2007

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 17-5-2007 το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΝΑΕ, με 7 θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς να έχει σταλεί στα μέλη του καμιά εισήγηση για κανένα θέμα. Λίγο πριν από την συνεδρίαση, δόθηκε στους συμβούλους ένα κείμενο 7 σελίδων, με ένα απέραντο κατάλογο αιτημάτων, χωρίς ιεράρχηση, χωρίς εκτίμηση της κατάστασης, χωρίς να διευκρινίζεται ποιος ευθύνεται για την κατάσταση, από ποιόν διεκδικούμε, χωρίς να μπαίνει κανένα πολιτικό ζήτημα (προφανώς για να μην ενοχλείται κανείς, κυβέρνηση, αντιπολίτευση κλπ.) και χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο για οργάνωση, συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα. Έτσι η άχρωμη και άοσμη αυτή «εισήγηση» «κατέβηκε» ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ.

Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας, της «Αριστερής Παρέμβασης», με την τοποθέτησή του, κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν είχε δοθεί έγκαιρα εισήγηση στα μέλη του Γ.Σ. και χαρακτήρισε απαράδεκτη την εισήγηση, γιατί ουσιαστικά αποτελεί έναν «κουβά» αιτημάτων, χωρίς ιεράρχηση, χωρίς σχέδιο και χωρίς να θέτει κανένα πολιτικό ζήτημα. Δήλωσε έτσι ότι θα την καταψηφίσει.

Τότε οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» και «Συσπείρωση Εργαζομένων», που είχαν ψηφίσει ομόφωνα με την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Δ.Σ., ζήτησαν διακοπή του Γ.Σ. για «μισή ώρα», για να τα βρουν οι παρατάξεις, πράγμα που δεν έγινε δεκτό. Γι αυτό (για διαδικαστικούς, ουσιαστικά, λόγους) καταψήφισαν την εισήγηση, η οποία όμως ψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.

Εμείς θεωρούμε ότι το πρόβλημα της Ομοσπονδίας μας είναι πολιτικό, με την συμβιβαστική γραμμή που κυριαρχεί σε αυτήν και ότι το τέλμα, συνεχίζεται, και μετά την συνεδρίαση του Γ. Σ., με ευθύνη των όλων των παρατάξεων και κύρια των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Εναπόκειται, όπως πάντα, όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο, στους συλλόγους και στις αγωνιστικές δυνάμεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους μέσα από Γ. Σ. κλπ.

Σημειώνουμε ότι Ψήφισμα που κατατέθηκε από τον εκπρόσωπό μας για το Ασφαλιστικό, όταν ο κόσμος βοά για τα τεκταινόμενα και τα σκάνδαλα στον τομέα αυτό, ούτε καν αναγνώσθηκε στο Γ. Σ.

 

 

Αθήνα 21.05.2007 «Αριστερή Παρέμβαση»

 

Επικοινωνία :

petrospetakos@yahoo.gr, τηλ. 210 4117641, Πειραιάς

pavlosalexiou@hotmail.com , τηλ & φαξ 26650 99935, Ηγουμενίτσα

sioutis@rhodes.aegean.gr, τηλ. 2682 0 24698, φαξ 2682 0 27556 Πρέβεζα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ