4η Ανακοίνωση : Για το Ασφαλιστικό

 

Πρός όλους τους Συλλόγους των Ν. Α. της χώρας :

 

4η Ανακοίνωση : Για το Ασφαλιστικό

 

ΟΛΟΙ στην Απεργία της 12 Δεκέμβρη

 

Για έναν Ενωτικό-Πανεργατικό-Παλλαϊκό αγώνα

για να ανατραπεί η αντιασφαλιστική επιδρομή

 

 

 

Μέρα με την μέρα ανοίγει η βεντάλια των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για το ασφαλιστικό, με τις δηλώσεις του Υπουργού Μαγγίνα και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, που έρχονται να αποσαφηνίσουν τα δημαγωγικά, προεκλογικά «τρία δεν» του Καραμανλή («δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές»). Επιστρατεύθηκε γι΄αυτό και ο Μητσοτάκης για να διευκρινίσει ωμά, χωρίς να διαψευσθεί, ότι τα προεκλογικά «δεν» του πρωθυπουργού, δεν αναφερόταν στους «νέους» ασφαλισμένους,. Τώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την γνωστή τακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού», της διάσπασης των εργαζομένων («ρετιρέ»), με την πρόταση για αφαίρεση πόρων από τα αποθεματικά των «ευγενών ταμείων».

  • Φαίνεται τελικά ξεκάθαρα, ότι όλες οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό έρχονται να αυξήσουν κι άλλο τα όρια ηλικίας, να μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις, με αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, ή να τις ιδιωτικοποιήσουν, να περιορίσουν τη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, να «ενοποιήσουν» τα Ταμεία «προς τα κάτω», να μειώσουν τις επικουρικές συντάξεις.

Η αντιασφαλιστική επιδρομή αφορά τους πάντες. Έρχεται να γκρεμίσει την κοινωνική ασφάλιση να σαρώσει τις καταχτήσεις μας. Αυτή είναι η απαίτηση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ και όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος, πιστοί στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χτυπούν την ασφάλιση, τις συντάξεις, την περίθαλψη. Είναι συνέχεια των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σιούφα-Ρέππα), έρχεται να μειώσει κι άλλο το κόστος της εργασίας, σε όφελος του κεφαλαίου, μετά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα-και αν περάσει-θα έχει δραματικές συνέπειες για όλο τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου.

Εργάτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, άνεργοι, νέοι και νέες,

Χρόνια τώρα οι πολιτικοί εκπρόσωποι και τα τσιράκια του συστήματος (προτάσεις «σοφών και ειδικών») προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, με το επιχείρημα «της κατάρρευσης των ταμείων»

Κάνουν τη χοντρή λαθροχειρία και συνδέουν την απόδοση των συντάξεων, με το πόσοι ενεργοί εργαζόμενοι εισφέρουν στα ταμεία, ενώ είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν σύνταξη από τις κρατήσεις που έχουν γίνει επί χρόνια, στα ποσά των μισθών τους γι’ αυτό το σκοπό και όχι από τις εισφορές που πληρώνουν οι εν ενεργεία εργαζόμενοι για σύνταξη. Αν παρουσιάζεται το φαινόμενο οι εισφορές εν ενεργεία εργαζόμενων να χρησιμοποιούνται για την πληρωμή συντάξεων, αυτό γίνεται γιατί οι ασφαλιστικές αποταμιεύσεις των τελευταίων έχουν υφαρπαχτεί. Πάνω σ’ αυτή τη λαθροχειρία στηρίζεται και η πλάνη που εξαρτά τη χορήγηση των συντάξεων από τη σχέση εργαζομένων-συνταξιούχων.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για το χάλι της ασφάλισης. Υπεύθυνοι γι αυτό είναι το κράτος και η εργοδοσία που πρέπει να πληρώσουν τα «σπασμένα». Δεκαετίες τώρα καταληστεύουν τα αποθεματικά των Ταμείων σε όφελος του κεφαλαίου. Κάθε τόσο απαλλάσσουν τις επιχειρήσεις από τα χρέη τους στα Ταμεία. Το ίδιο το κράτος δεν πληρώνει τις δικές του εισφορές στα Ταμεία. Τζογάρουν δις Ευρώ στο Χρηματιστήριο (δομημένα ομόλογα κλπ.). Επεκτείνουν κι άλλο την απλήρωτη, ανασφάλιστη «μαύρη» εργασία και την μερική απασχόληση.

Από τη μια μεριά κινδυνολογούν και από την άλλη οργανώνουν τον «κοινωνικό διάλογο», με στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων. «Διάλογος» με την κυβέρνηση, σημαίνει ποια και πόσα ασφαλιστικά δικαιώματα θα μας πάρει! Κανένας διάλογος με αυτούς που ληστεύουν τα Ταμεία και τους εργαζόμενους.

Ο πλούτος αυτής της κοινωνίας παράγεται από τη δουλειά μας. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην ασφάλιση για όλους, Έλληνες και μετανάστες, με θεμελιώδες κριτήριο τις πραγματικές μας ανάγκες. Η μαζική αντίσταση και ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζόμενων είναι η ελπίδα για τη νίκη.

Η συμβιβαστική γραμμή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι διασπαστικές, κομματικοκεντρικές λογικές του ΠΑΜΕ δεν υπηρετούν την ανάγκη της μαζικής ενωτικής απάντησης του κινήματος, απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος λαός.

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Να ανοίξουν τα συνδικάτα για όλους τους μισθωτούς (μερικά και ελαστικά απασχολούμενοι, stage).

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, μέσα από τα σωματεία, τις Γεν. Συνελεύσεις, τους συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα να οργανώσουν την πάλη τους για την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης. Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν μόνο με τους δικούς τους ταξικούς αγώνες. Ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες απεργιακές κινητοποιήσεις από διάφορους εργασιακούς χώρους.

Για αυτό θα πρέπει ο αγώνας να γενικευθεί και η απεργία στις 12 Δεκέμβρη που έχουν κηρύξει οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να ξεπεράσει τον επετειακό χαρακτήρα, που θέλουν να της δώσουν και να βάλει τις βάσεις για έναν μαζικό ανυποχώρητο αγώνα.

 

  • Καμιά αύξηση ορίων ηλικίας-εισφορών – Καμιά μείωση συντάξεων

  • Μόνιμη σταθερή δουλεία για όλους. Να καταργηθεί η ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (30 χρόνια δουλειάς)- Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων (να πληρώνουν κράτος και εργοδότες)

  • Δημόσια, πλήρης, καθολική, υποχρεωτική ασφάλιση όλων των εργαζόμενων (ανέργων, κανονικά και μερικά απασχολούμενων, Ελλήνων και μεταναστών)

  • Πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων- 1400 ευρώ κατώτερος μισθόςΠερίθαλψη για όλους.

 

Οι Σύλλογοι των υπαλλήλων των Ν.Α. ανά Νομό πρέπει μέσα από Γ.Σ, να πάρουν αποφάσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική επιδρομή, για μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12-12-2007, για την ανάγκη συντονισμού και κλιμάκωσης του αγώνα και να απαιτήσουν από την ΟΣΥΝΑΕ, που βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια και αφασία, να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Αθήνα 29.11.2007

«Αριστερή Παρέμβαση»

Επικοινωνία :

petrospetakos@yahoo.gr, τηλ. 210 4117641, Πειραιάς

pavlosalexiou@hotmail.com , τηλ & φαξ 26650 99935, Ηγουμενίτσα

sioutis@rhodes.aegean.gr, τηλ. 2682 360298, φαξ 2682 360217 Πρέβεζα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ