7η Ανακοίνωση :Πρός όλους τους Συλλόγους των Ν.Α.της χώρας

 

7η Ανακοίνωση :Πρός όλους τους Συλλόγους των Ν.Α.της χώρας

 

Συνάδελφοι

Η διεθνής χρηματοπιστωτκή κρίση που πλήττει τους τελευταίους μήνες τους πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος έχει φέρει στο προσκήνιο την παθογένεια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκήθηκε από τις κυβερνήσεις για μια περίπου εικοσαετία.

Στο γαϊτανάκι αυτό της χρεοκοπίας γυρίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση της οικονομικής δυσπραγίας και κοινωνικής ανέχειας που έχει οδηγηθεί η χώρα.

Οι ευαγγελιστές του νεοφιλελευθερισμού που υπεράσπιζαν με σθένος τις πολιτικές που ακολουθούσαν, αντί να απολογούνται, εμφανίζονται σαν σωτήρες μετακυλίοντας το κόστος των επιλογών τους στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, χρησιμοποιώντας τους προϋπολογισμούς των κρατών για να σώσουν τα μονοπώλια των τραπεζών, ενώ περικόπτουν στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων (ασφάλιση, αμοιβές, εργασιακές σχέσεις).

Μέσα στα πλαίσια αυτά η τρεκλίζουσα από τα σκάνδαλα κυβέρνηση της ΝΔ καλείται να καταρτίσει και να υλοποιήσει το νέο προϋπολογισμό βρίσκοντας άλλοθι στη διεθνή κρίση για να διευρύνει την επίθεση στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους με μιας μεγάλης σε έκταση φοροεισπρακτική επιδρομή. Η αύξηση στα έσοδα υπολογίζεται να είναι της τάξης των 7,4 δις (ποσοστό αύξησης 13,6%). Ενδεικτικά παραθέτουμε στοιχεία για τη συμμετοχή στο φόρο εισοδήματος για τα έτη 2004 και 2006:

 

 

2006

2004

Μισθωτοί-Συνταξιούχοι

50,1%

44,0%

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

36,3%

43,0%

 

Γίνεται αντιληπτό ότι η επιβάρυνση από την πρόσθετη φορολόγηση σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, τις αναιμικές κάτω του πληθωρισμού αυξήσεις στους μισθούς, τη συρρίκνωση των προνοιακών παροχών, τα αντιασφαλιστικά μέτρα, την υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων (ελαστικό ωράριο, ημιαπασχόληση, ανασφάλιστη εργασία) θα πλήξει περαιτέρω τα λαϊκά στρώματα στερώντας το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης (20% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας )

Διέξοδο στην κατάσταση αυτή μπορεί να δώσει το μαζικό-αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων. Με εφαλτήριο την 21η Οκτωβρίου αντιστεκόμαστε στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1) Ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

2) Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας

3) Οι εργαζόμενοι να μη γίνουν τα θύματα της κρίσης για να διασφαλιστούν τα χρήματα των πολυεθνικών.

4) Επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία (δομημένα ομόλογα χρηματιστηριακά παιχνίδια)

5) Κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντιεργατικών μέτρων (Νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά)

6) Επέκταση ΒΑΕ και στο Δημόσιο

7) Μονιμοποίηση των εκτάκτων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21η ΟΚΤΩΒΡΗ

 

Αθήνα 17-10-2008 «Αριστερή Παρέμβαση»

Επικοινωνία :

petrospetakos@yahoo.gr, τηλ. 210 4117641, Πειραιάς

pavlosalexiou@hotmail.com , τηλ & φαξ 2665 0 99935, Ηγουμενίτσα

sioutis@rhodes.aegean.gr, τηλ. 2682 360298, φαξ 2682 3 60217 Πρέβεζα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ