ΨΗΦΙΣΜΑ Αλληλεγγύης στη πάλη των λαών

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αλληλεγγύης στη πάλη των λαών

 

    Η ιστορία δεν τελείωσε. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Οι λαοί μπορούν να νικήσουν.

      Το 3ο Συνέδριο της ΠΟΣΥΝΑ χαιρετίζει την αντίσταση του Ιρακινού λαού και τον  αγώνα των λαών όλου του κόσμου (Παλαιστίνη, Αφγανιστάν κλπ.), ενάντια στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές,  τους συμμάχους τους  και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

       Με διαδηλώσεις και επιθέσεις ενάντια στις δυνάμεις κατοχής, ο Ιρακινός λαός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου για λευτεριά, ανεξαρτησία, για έναν άλλο κόσμο χωρίς φτώχια, πόλεμο, εξαθλίωση, εκμετάλλευση, καταπίεση. Μαζί τους, εκατοντάδες εκατομμυρίων διαδηλωτών, σε ολόκληρο τον πλανήτη αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο, την εισβολή, τον ιμπεριαλισμό. Η Ιρακινή αντίσταση είναι συνεχής, οργανωμένη, εκτείνεται σε όλη την χώρα, έχει αγκαλιάσει όλο το λαό και πλήττει στρατιωτικούς στόχους ενός κατοχικού καθεστώτος και των δοσιλόγων του και δεν έχει να κάνει με «τυφλά» χτυπήματα. Έτσι πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες των Αμερικάνων και των κολαούζων τους, παρά και την δημόσια τρομοκρατική διαπόμπευση-εκτέλεση του Σαντάμ, να συκοφαντήσουν την Ιρακινή αντίσταση και να την χαρακτηρίσουν σαν δράση τρομοκρατών, για να δικαιολογήσουν την δική τους πραγματική τρομοκρατία.
       Την ίδια στιγμή ο ηρωϊκός Παλαιστινιακός λαός ξεπερνάει τα εσωτερικά του προβλήματα, συνεχίζει τον αγώνα του, ενάντια στους σιωνιστές του Τελ-Αβίβ, για το δικαίωμά του να έχει και αυτός την δική του πατρίδα. 

         Στα Βαλκάνια οι σπίθες της αντιπαράθεσης (Κόσσοβο κλπ.),συνεχίζουν να αναμοχλεύονται από τους ιμπεριαλιστές.

        Από τη Βολιβία και την Κούβα μέχρι την Κύπρο, την Κορέα και το Αφγανιστάν οι λαοί αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Ωστόσο η Ιρακινή αντίσταση βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιθέσεων, αποτελεί με μια έννοια τον τροφοδότη σήμερα των αντιστάσεων των μαζών. Γι αυτό απαιτεί την αλληλεγγύη και την συστράτευση των λαών στο ίδιο μέτωπο.

  • Ένα τέτοιο καθήκον μας αφορά όλους και είναι υπόθεση όλων των δυνάμεων που δρουν στο κίνημα, της κάθε προοδευτικής ομάδας, του κάθε ανένταχτου αγωνιστή, όλων των εργαζομένων, ολόκληρου του λαού μας. Το κλίμα τρομολαγνείας, που καλλιεργείται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα μέτρα που κάτω από την πίεσή του λαμβάνουν μια σειρά κυβερνήσεις της ΕΕ και της χώρας μας (τρομοκάμερες, Ευρωένταλμα κλπ.), οδηγούν σε περαιτέρω περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
  • Ταυτόχρονα χρειάζεται να αποκαλύψουμε τον διπρόσωπο ρόλο των Ευρωπαίων, που τους ενδιαφέρει μόνο το μοίρασμα της λείας.
  • Να εκφράσουμε την ανησυχία και την αγανάκτησή μας για την στάση της Ελληνικής
    κυβέρνησης που με την σύμφωνη γνώμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν στείλει στρατό έξω από τα σύνορα της χώρας, παρέχουν κάθε είδους διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές,.

 

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
  • ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
  • ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡIΑΛΙΣΤΕΣ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

    Αθήνα 1-3-2007

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ