ΨΗΦΙΣΜΑ:Για την Συνταγματική Αναθεώρηση και την αλληλεγγύη στο φοιτητικό-εκπαιδευτικό κίνημα

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για την Συνταγματική Αναθεώρηση

και την αλληλεγγύη στο φοιτητικό-εκπαιδευτικό κίνημα

 

Η επιχειρούμενη συνταγματική αναθεώρηση από την κυβέρνηση αποτελεί μια τομή σε θεσμικό επίπεδο, που έρχεται να δώσει και ένα άλλο χτύπημα στα δικαιώματα της νεολαίας, των εργαζομένων, του περιβάλλοντος, του λαού μας και να υποτάξει και άλλα κομμάτια του δημοσίου στους νόμους της αγοράς αφού :

  • Επιδιώκεται η θεσμική κατοχύρωση της ελαστικοποίησης της εργασίας και η καίρια υπονόμευση της θεσμικής μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (άρθρα 103, 104).

  • Έρχεται να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω την Εκπαίδευση, ανοίγοντας το δρόμο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια (άρθρο 16)

  • Μειώνεται κι άλλο η προστασία του δασικού κεφαλαίου της χώρας, απειλείται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια γη δίνεται βορά στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου (άρθρα 24 και117).

  • Επιχειρείται η υπονόμευση των εγγυήσεων του συντάγματος για δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, με τη δημιουργία συνταγματικού δικαστηρίου (άρθρο 100)

Στην Συνταγματική Αναθεώρηση, επί της ουσίας, συναινεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από τον τελευταίο ελιγμό-αποχώρηση που έκανε από τη σχετική συζήτηση, κάτω από την πίεση του κινήματος και για εσωκομματικούς – προεκλογικούς λόγους.

Σε αυτή τη βάση το 3ο Συνέδριο της ΠΟΣΥΝΑ αντιτίθεται στην αντιδραστική Συνταγματική αναθεώρηση και ζητάει από την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Χαιρετίζει τον αγώνα του φοιτητικού και του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην Συνταγματική Αναθεώρηση και στον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο, που προκάλεσε ήδη την πρώτη σημαντική ρωγμή, που έδειξε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να πείσει τις λαϊκές μάζες και ότι παρά τους δυσμενείς συσχετισμούς δύναμης το λαϊκό κίνημα, μπορεί να κατακτήσει νίκες.

 

Καταδικάζει τις απόπειρες συκοφάντησης και τρομοκρατίας του κινήματος (επιθέσεις των ΜΑΤ, στοχοποίηση συνδικαλιστών και των φοιτητών, αναβίωση του «Σπουδαστικού της Ασφάλειας» από τον Πολύδωρα, εξοργιστικές δηλώσεις Πάγκαλου για την είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια κλπ.).

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες του κινήματος και σαν έμπρακτη απόδειξη αποφασίζει να διακόψει τις εργασίες του την Πέμπτη 1-3-2007 και ώρα………. για να συμμετέχουν οι σύνεδροι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Καλεί τέλος την ΑΔΕΔΥ να προγραμματίσει και να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στην Συνταγματική αναθεώρηση εκφράζοντας ταυτόχρονα με τον πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο την αλληλεγγύη στους αγώνες των φοιτητών και των εκπαιδευτικών.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ