Απεργιακή κινητοποίηση – Οργανωτική Επιτροπή 4ου Τακτικού Συνεδρίου

Print Clean Clean MicrosoftInternetExplorer4 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εκδοχές για την εισοδηματική πολιτική, μέρα με τη μέρα ακούγονται δυσοίωνες. Πυρήνα της φαίνεται να αποτελούν η περικοπή επιδομάτων, υπερωριών, εκτός έδρας αποζημιώσεις κλπ. και η χορήγηση νέων πρόσθετων αμοιβών -έστω και υπό μορφή επιδομάτων- για τους Νομαρχιακούς υπαλλήλους, φαντάζει μακρινό όνειρο.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την διαφορετική μισθολογική πολιτική που ασκείται μεταξύ των υπαλλήλων των Ν.Α. της χώρας και η άποψη μας αυτή αρχίζει να γίνεται πεποίθηση, αφού το αίτημά μας για συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών ακόμα δεν έχει επιτευχθεί.

Αφουγκραζόμαστε ότι η συνάντηση αποφεύγεται εσκεμμένα, γιατί δεν έχουν τίποτε νέο να μας πουν για την πορεία του θεσμού του Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, και οπωσδήποτε δεν έχουν καμία πρόταση για την μισθολογική μας ανισότητα, που να εναρμονίζεται τουλάχιστον, με ότι ως αντιπολίτευση προέβαλαν στην Βουλή για μας, και ειδικά στην συζήτηση για το περίφημο επίδομα που χορηγήθηκε στους υπαλλήλους των Περιφερειών, που πεισματικά η προηγούμενη Κυβέρνηση αρνιότανε να μας χορηγήσει.

Είναι προφανές ότι και εμείς μαζί με το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στεκόμαστε απέναντι στη μείωση αποδοχών και συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε τη λιτότητα, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις, αναδιάρθρωση της μισθολογικής πολιτικής μέσα από ένα νέο μισθολόγιο και ενσωμάτωση των επιδομάτων, χωρίς να ξεχνάμε την επερχόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση που για μας σημαίνει την τρίτη συνεχόμενη αλλαγή της εργασιακής μας σχέσης.

Στην βάση αυτή,  μαζί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που έχει ανακοινώσει απεργιακή κινητοποίηση στο χρονικό διάστημα 28.01.2010 έως 10.02.2010, πρέπει να έχουμε ανοικτή και συνεχή επικοινωνία, συνεργασία, κοινές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της δράσης μας τόσο στο εσωτερικό μας όσο και στο κοινωνικό δημόσιο πεδίο, με προτάσεις και συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες και συνεντεύξεις, για την προβολή των αιτημάτων μας κλπ. και θα σας ενημερώσουμε σχετικά άμεσα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Συνεδρίου μας συστάθηκε και απαρτίζεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ., 1 εκπρόσωπο από κάθε παράταξη, τον πρόεδρο του Γ.Σ., την Γ.Γ., τον Οργανωτικό Γραμ. και τον Ταμία (σύνολο 9 μέλη). Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής θα αποτελέσουν και την Επιτροπή Πιστοποίησης των Α΄βαθμιων Συλλόγων – αντιπροσώπων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                               Η Γενική Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Ρέλιας                                           Άννα Μπρέμπου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ