ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ή ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΟΣΥΝΑΕ; 3-3-10

    Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

           ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                     Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2313 319905     

                          E-mail: dake.nomarxion@gmail.com                                         

                                                                                              3 Μαρτίου 2010

              Συνέδριο για να βγούμε από το τέλμα ή διαλυμένη ΟΣΥΝΑΕ;

Τους τελευταίους 8-9 μήνες γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς απαράδεκτων  γεγονότων που συμβαίνουν στον χώρο της ΟΣΥΝΑΕ αλλά και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων γενικότερα. Έτσι αφού η ΠΑΣΚΕ είχε ως αποκλειστικό στόχο διεκδίκησης μόνο την καρέκλα του Προέδρου της ΟΣΥΝΑΕ, όλες οι άλλες παρατάξεις πρότειναν να γίνει το συνέδριο στις 3 Μαρτίου ώστε να τελειώσει αυτή η Οδύσσεια και να δουλέψει επιτέλους η Ομοσπονδία για τα πραγματικά μας προβλήματα και μάλιστα ενόψει ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Ως ΔΑΚΕ-Ν.Α. καταθέσαμε την μόνη ολοκληρωμένη πρόταση για την διεξαγωγή του Συνεδρίου που βρήκε αρωγό τον σύλλογο Θεσσαλονίκης και συνοψιζόταν στα εξής:

  • Να γίνει το Συνέδριο στην Θεσσαλονίκη, μια ενέργεια που τιμά όλη την Βόρεια Ελλάδα, καθώς δεν έχει ξαναγίνει ούτε ολομέλεια συλλόγων και οι σύλλογοι έχουν εξαντληθεί οικονομικά με τις καθόδους στην Αθήνα (θα πρέπει να τονίσουμε την δυσαρέσκεια που εκφράζουν πολλοί σύλλογοι και φθάνει μέχρι την άρνησή τους και την οικονομική αδυναμία να συμμετάσχουν στο Συνέδριο).
  • Με προσωπικές ενέργειες κάποιων, αλλά κυρίως με ενέργειες του συλλόγου Θεσσαλονίκης εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση του Συνεδρίου που ξεπέρασε το 40% του κόστους του Συνεδρίου και καλύπτει διαμονή για 250-260 συνέδρους, 2 γεύματα, 5 αίθουσες συνεδριάσεων για όλες τις παρατάξεις, 3 coffe-breaks και ηλεκτρονική καταγραφή πρακτικών από εταιρία με συνολικό κόστος περίπου 22-24000€.

Η ΠΑΣΚΕ το τελευταίο 4μηνο εξάντλησε κάθε είδους κωλυσιεργία ώστε να αναβληθεί το συνέδριο (Χρειάσθηκαν δύο μήνες να ορίσει Οργανωτική Επιτροπή, δεν προσκόμιζαν στην Οργανωτική Επιτροπή τα έγγραφα των συνέδρων, όρισαν συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου & ολομέλεια Α΄βαθμίων συλλόγων 5 μέρες πριν την προκαθορισμένη ημερ/νία του Συνεδρίου με σκοπό την αναβολή του, πρότειναν ως ημερομηνία Συνεδρίου στο τέλος Απριλίου, κατόπιν στο τέλος Μαρτίου και μετά έλεγαν σε όλους τους άλλους ¨αφού θέλετε Συνέδριο στις 3 Μαρτίου, τότε να το κάνετε¨).  Όταν είδε ότι υπήρχε (από τους άλλους) διάθεση και δυνατότητα να γίνει το Συνέδριο, τότε ανέλαβε… δράση.

 Χωρίς να λάβει υπόψη της την πρόταση της ΔΑΚΕ-Ν.Α., αγνοώντας την άσχημη οικονομική κατάσταση της ΟΣΥΝΑΕ και  εκμεταλλευόμενη την πλειοψηφία της όρισε ως τελικό τόπο διεξαγωγής Συνεδρίου τον Πειραιά σε ένα κτήριο που έχει πρόσβαση μόνο με ΤΑΧΙ!!! Και να σημειώσουμε ότι δεν το γνωρίζουν πολλά ΤΑΧΙ της Αθήνας! Έτσι συνεχίζοντας την προσπάθεια να μην διεξαχθεί το συνέδριο της Ομοσπονδίας, άρχισε να τοποθετεί εμπόδια στην προσέλευση των συνέδρων όχι μόνο της επαρχίας αλλά και αυτών που κατοικούν στην Αττική.

Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για 250 συνέδρους. Προσέλευση με ΤΑΧΙ, το μεσημέρι για φαγητό με ΤΑΧΙ, επιστροφή με ΤΑΧΙ, το βράδυ στο ξενοδοχείο με ΤΑΧΙ. Ξενοδοχείο είπατε; Όχι δεν υπάρχει κλεισμένο. Ο καθένας να βρει μόνος του και να το χρυσοπληρώσει γιατί για πρώτη φορά δεν υπάρχει ξενοδοχείο για τους συνέδρους σε Συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ ώστε να πετύχουμε καλύτερες τιμές. Ούτε γεύματα φυσικά. Επαφίενται στον κάθε Α΄βάθμιο σύλλογο. Γενικά είναι μια κατάσταση που θα ανεβάσει το κόστος, πάνω από το διπλάσιο. Αλλά τι μας νοιάζει; Άλλοι πληρώνουν. Ίσως από το… δώρο του Πάσχα τώρα πια!

Παράλληλα άστοχη είναι και η ημερομηνία που έχει επιλεχθεί (22-23/3/2010), καθώς είναι με την 25η Μαρτίου μεσοβδόμαδα και πολλοί σύνεδροι έχουν κανονίσει άδειες, εκμεταλλευόμενοι την αργία. Ή μήπως είναι πολύ εύστοχη επιλογή για να απουσιάζουν πολλοί;  Πρόκειται μάλιστα για συνέδριο-EXPRESS, καθώς όπως προτείνουν, θα διεξαχθεί σε μία μέρα αφού την 2η μέρα είναι η ψηφοφορία για την εκλογή οργάνων. Ίσως να μην θέλουν να ακουστούν οι φωνές των συνέδρων για την απραξία τους και να τελειώσει το Συνέδριο στο άψε-σβήσε σαν τυπική διαδικασία.

Σίγουρα το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε την διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 3-5 Μαρτίου στην Ρόδο και αν δεν είναι εφικτό, τότε να γίνει στην Αθήνα, χωρίς όμως να πάρει απόφαση για την περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία. Πάντως δεν συζητήθηκε καθόλου για τον Πειραιά και ούτε το καταστατικό ορίζει επαναληπτική διαδικασία-EXPRESS μετά 20 ημέρες.

 Έτσι εξακολουθούμε να απορούμε με την ενέργεια του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου να βγάλει πρόσκληση Συνεδρίου η οποία αγνοεί πλήρως:

  • την πρόταση του συλλόγου Θεσσαλονίκης,
  • την χρηματοδότηση που εξασφαλίσθηκε, μεταφέροντας το οικονομικό βάρος στους Α΄βάθμιους συλλόγους (και μάλιστα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αφού απέρριψε στην κυριολεξία 10-12000€ που ήταν για την ΟΣΥΝΑΕ στην περίπτωση που το Συνέδριο γινόταν στην Θεσσαλονίκη) και
  • την συναίνεση των περισσοτέρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για Συνέδριο στην Θεσσαλονίκη.

Ως ΔΑΚΕ-Ν.Α. εξακολουθούμε να στηρίζουμε την πρόταση μας. ¨Όμως εδώ που φθάσαμε το λιγότερο που μας ενδιαφέρει είναι σε ποια πόλη θα διεξαχθεί το Συνέδριο.  Εκείνο που προέχει -και μάλιστα σε πείσμα της ΠΑΣΚΕ- είναι να γίνει το Συνέδριο και να βγει η ΟΣΥΝΑΕ από το τέλμα που την έχουν ρίξει.

 

                    Καλούμε τον Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου και την ΠΑΣΚΕ 

α) να εφαρμόσουν το καταστατικό ώστε να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στις 17-19 Μαρτίου. Η ημερομηνία διεξαγωγής σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου είναι η 3η Μαρτίου 2010 και ¨αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την πρώτη μέρα το Συνέδριο συνέρχεται μετά δεκαπέντε (15) ημέρες με τα ίδια θέματα¨ δηλαδή στις 17-18-19 Μαρτίου. (άρθρο 23, παρ. 2).

β) όπου κι αν γίνει το Συνέδριο, ο Οργανωτικός Γραμματέας και η Γενική Γραμματέας να ερευνήσουν άμεσα, ώστε να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την διεξαγωγή του συνεδρίου και την διαμονή των συνέδρων, για να αποφευχθεί επιπλέον ταλαιπωρία αυτών που θα ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν στο Συνέδριο.

 

Συνάδελφοι σύνεδροι, όπου κι αν γίνει τελικά αυτό το Συνέδριο, όποτε γίνει, προφυλάξτε με την συμμετοχή σας την ΟΣΥΝΑΕ και το μέλλον μας. Δώστε τέλος στην ασύδοτη απόλυτη πλειοψηφία που έχουν σχηματίσει κάποιοι βαρόνοι του συνδικαλισμού που πιθανά να βρίσκονται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.

Πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική. Εμείς από την πλευρά μας ως ΔΑΚΕ-Ν.Α., είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια  που θα οδηγήσει σε κοινά αποδεκτή και έγκαιρη λύση για απρόσκοπτη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Δεν έχουμε όμως την διάθεση να εμπλακούμε στα ενδοπαραταξιακά παιχνίδια και τις διαμάχες των διαφόρων τάσεων και ομάδων της ΠΑΣΚΕ που φέρνουν την απαξίωση της ΟΣΥΝΑΕ, επειδή απλά πιστεύουμε ότι αυτή η Ομοσπονδία έχει μέλλον.

 Πληροφορίες για το Συνέδριο (προφανώς γνωρίζουν τον χώρο διεξαγωγής)

Κινδυλίδης Μιχάλης, πρόεδρος ΓΣ 22413-60507 &

Ζαβερδινός Αλκης, Οργανωτικός Γραμματέας ΔΣ  6932473063  

 

Τα μέλη του ΔΣ & ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ                     Τα μέλη του ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ  

 Δόσης Βασίλης………6974046443                Μακρής Κώστας……..6977581936

  Βαζούρας Δημήτρης…6944501075               Αμοιρίδης Γιώργος…..6947708898      

  Κωστούλα Πόπη……..6972336252 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ