ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓIΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥΝΑΕ;

         Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

           ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                              Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2313 319905                                             

                                    E-mail: dake.nomarxion@gmail.com                                                 

                                                                                            23 Φεβρουαρίου 2010

                    Ποιος δεν θέλει να γίνει το συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι το συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ σύμφωνα με το καταστατικό γίνεται κάθε τρία χρόνια. Άρα από πολύ νωρίς είναι γνωστό πότε περίπου θα γίνει. Επίσης από τις  4  Νοεμβρίου  2009 γνωρίζουμε ακριβώς την ημερομηνία διεξαγωγής του. (3-4-5 Μαρτίου 2010, Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΟΣΥΝΑΕ).

Όμως παρόλο που αυτά είναι γνωστά σε όλους, η ΠΑΣΚΕ κάνει σαν να μην τα γνωρίζει! Ασφαλώς θα προτιμούσαμε να ήταν αιτία η άγνοια, γιατί όλες οι παρατάξεις με μεγάλη προθυμία θα τους ενημέρωναν για την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου!

Δυστυχώς όμως -και είμαστε απόλυτα σίγουροι πια-  κωλυσιεργούν σκόπιμα. Με μια σειρά δικαιολογιών και πράξεων, προσπαθούν να το καθυστερήσουν όσο γίνεται περισσότερο. Έτσι από τις 4 Νοεμβρίου χρειάσθηκαν… δύο μήνες(!!!) μέχρι να συσταθεί η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και αποφασίσθηκε να είναι εννεαμελής. Πέντε από την ΠΑΣΚΕ  και από έναν οι άλλες 4 παρατάξεις. Στην συνέχεια η ΠΑΣΚΕ διαφώνησε με την αρχική της πρόταση, ζητώντας να  έχει  ακόμη ένα μέλος με αποτέλεσμα να έχουμε εννεαμελή επιτροπή με…  δέκα μέλη!!!

Ύστερα άρχισαν να φταίνε οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι που δεν έστελναν τα απαιτούμενα στοιχεία για το Συνέδριο.

Αργότερα διαπίστωσαν ότι ο χρόνος μέχρι την 3η Μαρτίου 2010 δεν φθάνει. Φυσικά και δεν φθάνει αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ. Ούτε θα φθάσει ποτέ όταν οι υπεύθυνοι (που ανήκουν όλοι  στην παράταξη σας) συγκέντρωσης των στοιχείων για τους συνέδρους έχουν φέρει στην Οργανωτική επιτροπή τα στοιχεία μόνο από 3-4 συλλόγους.

Επίσης, πόσο δύσκολο είναι να αποφασίσουμε σε ποιο ξενοδοχείο θα διεξαχθεί το Συνέδριο; Ούτε αυτό δεν αποφασίσθηκε ακόμη.

Στο ΔΣ της 11ης Φεβρουαρίου η ΠΑΣΚΕ πρότεινε να διεξαχθεί το συνέδριο δύο μήνες αργότερα, περίπου 22-23 Απριλίου προκειμένου να υπάρχει (νέος) επαρκής χρόνος για την διοργάνωση του. Δηλαδή πάνω-κάτω τις μέρες που θα ολοκληρώνεται στην Βουλή η συζήτηση για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και θα επίκειται η ψήφισή του. (Τι σύμπτωση κι αυτή!).

Επανήλθε στο Γενικό Συμβούλιο της 25ης Φεβρουαρίου και πρότεινε νέα αναβολή για τις 23-24 Μαρτίου αν συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις. Όλοι τόνισαν πως πρέπει να διεξαχθεί στην ώρα του (3-5 Μαρτίου), ενώ η ΔΑΚΕ-Ν.Α. συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να δεχθεί μια μικρή αναβολή 1-2 εβδομάδων, για να δοθεί η δυνατότητα να προετοιμασθεί  σωστά το Συνέδριο.

Κατόπιν η ΠΑΣΚΕ άλλαξε πάλι την γνώμη της, αποσύροντας την πρότασή της και κάλεσε όλες τις άλλες παρατάξεις να… διοργανώσουν το Συνέδριο!!! Προφανώς συνειδητοποίησε την αδυναμία και την κωλυσιεργία που είχε δείξει ως τώρα. 

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος που επιθυμούν αναβολή της διεξαγωγής του Συνεδρίου και μάλιστα αυτό το χρονικό διάστημα που συζητείται ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ;

Σίγουρα όχι τα παραπάνω. Αυτά είναι όλα προφάσεις. Οι πραγματικοί λόγοι της καθυστέρησης, είναι αυτοί που κρατούν την ΟΣΥΝΑΕ σε αδράνεια εδώ και μήνες. Το κυνήγι της κομματικής καρέκλας, τα κουκιά του Συνεδρίου που δεν μπορούν να τα βρουν και το κυριότερο, οι κομματικές εντολές να κρατηθεί σε αδράνεια η Ομοσπονδία ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις μέχρι να ψηφισθεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Όμως το Συνέδριο πρέπει να γίνει ακριβώς τρία χρόνια από το προηγούμενο με καθυστέρηση ένα μήνα το πολύ. Μετά τον μήνα υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει προσφυγή και να μπλέξουμε με διορισμένη Διοίκηση, οπότε…. καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Καλό φθινόπωρο! Βέβαια αυτό είναι και ένας καλός λόγος να πετύχει η ΠΑΣΚΕ το μοναδικό στόχο που έχει θέσει εδώ και 7-8 μήνες. Την απομάκρυνση του προέδρου της ΟΣΥΝΑΕ και την κατάληψη της πολυπόθητης θέσης του! Όσο για τους εργαζόμενους στις Ν.Α., ποιος τους δίνει σημασία μπροστά σε αυτά;

Δεν γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς θα κερδίσουν από όλα αυτά. Ξέρουμε όμως ποιοι θα χάσουν και αυτοί θα είναι οι εργαζόμενοι στις Ν.Α. και η ΟΣΥΝΑΕ που θα απαξιωθεί.

Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ, μην παίζετε άλλο τα κομματικά και ενδοπαραταξιακά σας παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Σταματήστε τα επιτέλους, πάμε άμεσα στο Συνέδριο ώστε να σταματήσει το τέλμα που έχει περιέλθει η ΟΣΥΝΑΕ και το νέο ΔΣ να χειρισθεί την υπόθεση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και όλα τα θέματα που μας αφορούν με φρέσκια εντολή από τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι στις Ν.Α. και σύνεδροι του 4ου Συνεδρίου, στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας δεν πρέπει να δώσετε ξανά απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη που έφερε σε τέτοια κατάσταση την ΟΣΥΝΑΕ παίζοντας αυτά τα παιχνίδια σε βάρος όλων. Είδατε όλοι τα αποτελέσματα της απόλυτης πλειοψηφίας και όσοι θα είμαστε σύνεδροι θα έχουμε μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί για την κατάσταση της  Ομοσπονδίας, υπόλογοι απέναντι στους συναδέλφους που μας εξέλεξαν συνέδρους.

Ως ΔΑΚΕ-Ν.Α. προτείνουμε να διεξαχθεί το συνέδριο στην ώρα του ή έστω μερικές μέρες αργότερα για να τακτοποιηθούν τα οργανωτικά θέματα και να μην ξεφύγουμε από τα επιτρεπτά χρονικά όρια διεξαγωγής του, μπλέκοντας σε  άλλες περιπέτειες.

Παράλληλα μετά την αδυναμία διεξαγωγής του συνεδρίου στην Ρόδο, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί,  προτείνουμε στο Γενικό Συμβούλιο και στην Ολομέλεια των πρωτοβάθμιων συλλόγων που θα γίνουν στις 25 & 26 Φεβρουαρίου 2010, να αποφασίσουν την διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει για τους παρακάτω λόγους:

  • τα τελευταία δύο Συνέδρια έγιναν στην Αθήνα,
  • οι ολομέλειες των Πρωτοβάθμιων συλλόγων πραγματοποιούνται κάθε χρόνο επίσης στην Αθήνα
  • οι σύλλογοι που απέχουν χιλιομετρικά από την Αθήνα έχουν επιφορτισθεί με μεγάλο κόστος μετακίνησης για όλα τα παραπάνω και έχουν εξαντληθεί οικονομικά.
  • Το κόστος διεξαγωγής του συνεδρίου, εάν γίνει στην Θεσσαλονίκη, θα είναι μικρότερο για την Ομοσπονδία καθώς έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση του συνεδρίου τουλάχιστον κατά 35-40%, εξοικονομώντας έτσι χρήματα από τις εισφορές των συλλόγων στην ΟΣΥΝΑΕ.

 Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και όλοι μαζί να δώσουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ομοσπονδία μας, ειδικά τώρα που έχουμε μπροστά μας την επικείμενη εφαρμογή του προγράμματος  ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨.

Τα μέλη του ΔΣ & ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ                 

  Δόσης Βασίλης………6974046443     bdosis12@hotmail.com        

  Βαζούρας Δημήτρης…6944501075    dvazouras@hotmail.com          

  Κωστούλα Πόπη……..6972336252 

Τα μέλη του ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ   

Μακρής Κώστας……..6977581936

Αμοιρίδης Γιώργος…..6947708898      

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ