Εκτίμηση του Νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση

    

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ  (ΔΑΚΕ-ΔΤ)

        ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 38,  10437  ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.:2105285302   FAX:2105285316

                                                  E-mail:dake-d@nd.gr

                                                                                                     Αθήνα   8.3.2010

                                                 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

    Την ημέρα που η Βουλή, μέσα σε κλίμα γενικού λαϊκού ξεσηκωμού, κοινωνικών αναταράξεων και πρωτόγνωρων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ψήφιζε το σκληρότερο και πλέον άδικο νομοθέτημα, προκειμένου να φορτώσει στον κόσμο της εργασίας τα μεγαλύτερα βάρη της οικονομικής κρίσης, βρήκε την ευκαιρία ο άλλος κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούσης, ξαφνικά και ύπουλα να καταθέσει στη βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πρόταση νόμου που αφορά «το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, την ίδρυση ειδικού Συμβουλίου Επιλογής προϊσταμένων καθώς και Συμβουλίου Επιλογής των υπολοίπων προϊσταμένων στην ιεραρχία της Δ/σης στις δημόσιες υπηρεσίες Ν.Π.Δ.Δ.» κ.λ.π.

    Συγχρόνως δε με την πρόταση νόμου -εκτρώματος-, ο «δικτάτωρ υπουργός», απαιτεί τη λήξη της θητείας όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων στο δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ., άσχετα αν οι συγκεκριμένοι είχαν επιλεγεί με νόμο της Ελληνικής Βουλής, στον οποίο η ΑΔΕΔΥ είχε συμφωνήσει σε όλες   σχεδόν τις βασικές του διατάξεις, για το λόγο αυτό συμμετείχε με εκπροσώπους της σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια και σε όλες τις επιλογές, Και άσχετα αν οι συγκεκριμένοι προϊστάμενοι (τμήματος, μονάδων, Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης) έχουν  υπόλοιπο χρόνο θητείας στη θέση που υπηρετούν.

    Ο  κ. Υπουργός αφού περιφρονητικά και ευθέως αγνόησε (για να μην πούμε έγραψε…), πλήρως την ΑΔΕΔΥ, (θεώρησε περιττό ή άνευ σημασίας, ακόμη και την ενημέρωση),  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (πόλεμο έχουμε ή κατάρρευση του κράτους;), θέλει να γίνει νόμος του κράτους, το ανοσιούργημα που ενεπνεύσθει,  μέσα σε δύο ημέρες!!! αδιαφορώντας και  περιφρονώντας ότι η ανάγκη του διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων, από τους φορείς της  κοινωνίας που έχουν άμεσο ενδιαφέρον, τουλάχιστον, είναι όρος απαράβατος της κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.

    Αυτό το πρωτόγνωρο, κακό στο περιεχόμενό του, και ακραία αντιδημοκρατικό φαινόμενο, μας αναγκάζει να δηλώσουμε ότι, εφ’ όσον προχωρήσει για νομοθέτηση με τη συγκεκριμένη διαδικασία, δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε καμία συνάντηση από εδώ και στο εξής με το συγκεκριμένο Υπουργείο, το ίδιο θα εισηγηθούμε να κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μας  στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ., όσο υπουργός θα παραμένει ο κ. Ραγκούσης.

Καλούμε επίσης, όλα τα πολιτικά κόμματα του εθνικού κοινοβουλίου, να απέχουν  από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής (εάν εκεί συζητηθεί), καθώς και από την ολομέλεια του σώματος και να μη νομιμοποιήσουν καμία διαδικασία που αφορά το συγκεκριμένο, που έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του κ. Πρωθυπουργού ότι «όλα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση» !!!

Αν ο Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της πλειοψηφίας, έψεξε τον Υφυπουργό των Οικονομικών για το «σε ποια κυβέρνηση νομίζει ότι είναι Υπουργός», το πραξικόπημα του κ. Ραγκούση, μετά τα αιματηρά αντικοινωνικά και άδικα οικονομικά μέτρα, υποχρεώνει όλους  μας να αναρωτηθούμε

– ποιο είναι το είδος της πολιτικής που ετσιθελικά,  μια παρέα με πολιτικό τσαμπουκά , επιβάλλει στη χώρα τη Δημοκρατίας;

                                                                    Από τη ΔΑΚΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ