ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24-10-2011

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ  Γ.Σ. ΑΡ.10

    Το Γενικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 24-10-2011, προχώρησε στην αντικατάσταση μελών του που αποχώρησαν από την υπηρεσία (λόγω συνταξιοδότησης ή υποχρεωτικής μετάταξης) και σε συμπλήρωση του Προεδρείου.

Τα τρία νέα μέλη του Προεδρείου είναι ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης (ως Πρόεδρος), ο Ανδρέας Πράσινος και ο Πασχάλης Παπαδάκης

Τα πέντε νέα μέλη του  Γ.Σ. είναι οι συνάδελφοι:

1. Ανδρώνης Δημήτρης             (Γρεβενά)             

2. Βασιλακοπούλου Ελένη          (Πειραιάς)

3. Κοβλακίδης Γεώργιος             (Κιλκίς)              

4. Παγωνίδης Δημήτρης            (Εβρος)             

5. Σατσάνης Πρόδρομος            (Κυκλάδες)            

Ο    Πρόεδρος  του   Γ.Σ.

     ΛΑΖΑΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ  

 

ΑΠΟΦΑΣΗ  Γ.Σ. ΑΡ.11

  Το Γενικό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά τις τρέχουσες εξελίξεις που ανατρέπουν στο σύνολό τους όλες τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις των εργαζομένων, και που με αποκορύφωμα το νέο νομοθέτημα για το ενιαίο μισθολόγιο, την εφεδρεία, την κατάργηση οργανικών θέσεων, τις φορολογικές επιβαρύνσεις, τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις  κ. ά , μας γυρίζουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

  Ακόμη, το Γ.Σ. εκτίμησε τις μέχρι τώρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις επιθέσεις που δεχτήκαμε κυρίως κατά τις καταλήψεις, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα υποκινούμενα επεισόδια κατά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης ,με αποκορύφωμα τον άδικο θάνατο του αγωνιστή- διαδηλωτή γραμματέα του συνδικάτου οικοδόμων του Βύρωνα, Δημήτρη Κοτζαρίδη.

          Το Γ.Σ.  αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Καταγγέλλει τον θάνατο του συναδέλφου, συνδικαλιστή, αγωνιστή .που συνέβη κάτω από τις απίστευτες συνθήκες των επεισοδίων και της αλόγιστης χρήσης χημικών, την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ειρηνικής και μεγαλειώδους συγκέντρωσης των εργαζομένων στο Σύνταγμα  και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και τους συντρόφους του.
  • Καταδικάζει την πανελλαδική πρωτοτυπία και την προσπάθεια της Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής κ.  Καρακλιούμη, να φοβίσει τους εργαζόμενους που έκαναν κατάληψη ύστερα από σχετική απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καλώντας  Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές να παρέμβουν. Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Καλεί δε τον κ. Περιφερειάρχη να υπενθυμίσει στην παραπάνω  κ. Αντιπεριφερειάρχη, ό,τι το να αγωνίζονται οι εργαζόμενοι  για το δίκαιο και τα δικαιώματά τους, είναι υποχρέωσή τους και όχι αδίκημα ή έγκλημα. Κάτι που σαν αιρετή, η κυρία Αντιπεριφερειάρχης μάλλον θα έπρεπε να γνωρίζει, εκτός αν βιώνει άλλη εποχή από ότι όλόκληρος ο ελληνικός λαός.
  • Καταδικάζει την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που κάθε μέρα γίνεται πιο βάρβαρη και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την απόγνωση και καλεί όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να ισχυροποιηθούν και μαζικά να αναλάβουν πρωτοβουλία για κοινή αγωνιστική πορεία με όλους τους τοπικούς φορείς και τα συνδικάτα. Η Ομοσπονδία καλύπτει κάθε δράση που θα αναλάβουν σε τοπικό επίπεδο οι Πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.
  • Η Ομοσπονδία, πιστεύοντας σε μια σύγχρονη κα αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση, δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε μέσο, για να μην περάσουν οι αποφάσεις για εφεδρεία και μείωση των οργανικών θέσεων στις Περιφέρειες και καλεί σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους για άμεση αντίδραση κατά την προσπάθεια επιβολής τους.  Επίσης καλεί τους Περιφερειάρχες να μην συναινέσουν στην εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων. Άλλωστε,  πριν από λίγους μήνες με τους ισχύοντες Οργανισμούς οι διευθύνσεις και τα τμήματα έχουν μειωθεί κατά ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του 30%.
  • Το Γ.Σ. εμμένει σε παλιότερη θέση της Ομοσπονδίας μας και θεωρεί ότι ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας καλύπτει ικανοποιητικά τους εργαζόμενους και τις Περιφέρειες και δεν απαιτείται άλλος Κώδικας.
  • Ζητά να σταματήσουν οι μεταθέσεις -μετακινήσεις από Π.Ε. σε Π.Ε. ,που μόνο προβλήματα δημιουργούν στους εργαζόμενους.
  • Το Γ.Σ. καταδικάζει τη στάση των Περιφερειακών Αρχών , που με τη συμμετοχή τους και τις πράξεις τους γίνονται μηχανισμοί και εργαλεία  προώθησης και επιβολής αντεργατικών μέτρων.

Ο    Πρόεδρος του    Γ.Σ.

     ΛΑΖΑΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ  

 

ΑΠΟΦΑΣΗ  Γ.Σ. ΑΡ.12

  Το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τα παρακάτω τρία ψηφίσματα:    

           ΨΗΦΙΣΜΑ 1.

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

  Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ δηλώνει την απόφασή του άρνησης πληρωμής από τους εργαζόμενους στις περιφέρειες της χώρας των εξοντωτικών χαρατσιών, που στέλνει η κυβέρνηση με την εφορία και τη ΔΕΗ.

  Δεν μας τρομάζουν οι απειλές.  Είναι ζήτημα τιμής, είναι ζήτημα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Η άρνηση πληρωμής τους είναι πράξη ουσιαστικής παρεμπόδισης της βάρβαρης και εξοντωτικής πολιτικής.

  Καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων-μελών μας και τους εργαζόμενους στις περιφέρειες να προχωρήσουν στην οργάνωση της μαζικής άρνησης και στην παρεμπόδιση των χαρατσιών.

    Να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Να μην επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια, σε κανένα βιοπαλαιστή. Τώρα είναι ώρα και ανάγκη να δείξει ο λαός τη μεγάλη του δύναμη. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Για να δώσουμε ένα ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα κόμματα που ενώ λένε ότι διαφωνούν με τα χαράτσια, καλούν όμως το λαό να τα πληρώσει. Να πούμε μαζί δυνατά: Τέλος οι θυσίες για την κρίση, τέλος οι θυσίες για να σωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας και οι τράπεζες.

Ταυτόχρονα δίνουμε μήνυμα αντίθεσης, αντίστασης και ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο μέσα στους χώρους δουλειάς για να μη μειωθούν οι μισθοί, για να παρεμποδιστούν οι απολύσεις, για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να μην επεκταθούν εξοντωτικά ελαστικά ωράρια, για να μπει φραγμός στη δραματική επιδείνωση των συνθηκών ζωής κι εργασίας μας.

  Δεν μπορεί  η κυβέρνηση να θεωρεί νόμιμο  σήμερα  να έχουν  οι έχοντες και κατέχοντες 600 δισ. στην Ελβετία, να πληρώνουν ελάχιστους φόρους ή και καθόλου. Θεωρεί νόμιμο 6.000 επιχειρήσεις να χρωστάνε 31 δις σε φόρους. Νομιμότητα είναι για την κυβέρνηση ,οι εφοπλιστές να πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ σε φόρους το 2011, ενώ έκαναν παραγγελίες 5 δις ευρώ για κατασκευή πλοίων στο εξωτερικό.

Θεωρείται  νόμιμο να χρηματοδοτούν απλόχερα τους καρχαρίες του πλούτου και να ξοδεύουν τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, γιατί το απαιτεί το ΝΑΤΟ.

Αυτήν τη νομιμότητα δεν έχουμε μονάχα το δικαίωμα, αλλά και το χρέος να την ανατρέψουμε και να εδραιώσουμε τη νομιμότητα της λαϊκής πλειοψηφίας.

Δε θα πληρώσουμε για να μην πτωχεύσει δήθεν η χώρα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη πτωχεύσει. Όταν αυτοί λένε να μην πτωχεύσει η χώρα, εννοούν να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία, οι λίγοι. Εμείς λέμε για την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός.

Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διεκδικούμε αφορολόγητο όριο για τις λαϊκές οικογένειες στα 40.000 ευρώ.

   Όταν το άδικο γίνεται νόμος από την κυβέρνηση, νόμιμο είναι αυτό που έχει ανάγκη, αυτό που υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον, τελικά αυτό που επιβάλλει ο λαός. Πρέπει να πληρώσουν ακριβά αυτοί που έχουν το θράσος να βασανίζουν και να απειλούν με τιμωρία το λαό, αν δεν υποταχθεί. Αρκετά τους ανέχτηκε ο λαός. Η λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών πρέπει να γίνει αφετηρία της λαϊκής συμμαχίας, της γενικευμένης λαϊκής αντεπίθεσης, της κλιμάκωσης για να σαρωθούν τα βάρβαρα μέτρα, η αντιλαϊκή κυβέρνηση, η εξουσία της πλουτοκρατίας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 2

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  Το Γ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση, έστειλε περήφανη, εργατική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Τρόικα, στην πλουτοκρατία.

Ταυτόχρονα, το Γ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ  καταγγέλλει την οργανωμένη, δολοφονική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα από παρακρατικούς μηχανισμούς, που κρύβονται κάτω από την «κουκούλα», στους οποίους συνυπάρχουν αναρχοφασιστοειδή, ακροδεξιοί, χούλιγκανς από τους συνδέσμους των ποδοσφαιρικών ομάδων.

  Δεν τα κατάφεραν! Απωθήθηκαν από την περιφρούρηση της διαδήλωσης, παρά το γεγονός ότι εκτόξευσαν εναντίον της μολότωφ, πέτρες και μάρμαρα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, δηλαδή όπλα που έχουν στα χέρια τους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους!

  Πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να τους επιβάλουν κυβέρνηση, Τρόικα, Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ.

   Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο επικίνδυνος, ο προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων στο κίνημα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με ορισμένα νέα παιδιά που παρασύρονται μέσα στην «κουκούλα». Το θέμα έχει να κάνει με την οργανωμένη δράση παρακρατικών μηχανισμών, με σκοπό το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Μέσα τους δραστηριοποιούνται, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.

Η περιφρούρηση του εργατικού κινήματος μας αφορά όλους! Αποτελεί υποχρέωση κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας, κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης να καταδικάσει τον προβοκατόρικο ρόλο της «κουκούλας». Κάθε δύναμη κρίνεται από την στάση που κρατάει στο ζήτημα αυτό.

Το Γ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού οικοδόμου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε στον αγώνα για το δίκιο της τάξης του. Ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πάνω από 80 τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που χτυπήθηκαν κατά την ώρα της διαδήλωσης.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 3

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Καρακλιούμη

    Καταδικάζουμε την πανελλαδική πρωτοτυπία και την προσπάθεια της Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθήνας,  κ.  Καρακλιούμη, να φοβίσει τους εργαζόμενους που έκαναν κατάληψη ύστερα από σχετική απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καλώντας  Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές να παρέμβουν.

 Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

    Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη Αττικής  να υπενθυμίσει στην παραπάνω κ.Αντιπεριφερειάρχη, πως το να αγωνίζονται οι εργαζόμενοι  για το δίκαιο και τα δικαιώματά τους, είναι υποχρέωσή τους και όχι αδίκημα ή έγκλημα.

  Κάτι που σαν αιρετή, η κυρία Αντιπεριφερειάρχης μάλλον θα έπρεπε να γνωρίζει, εκτός αν βιώνει άλλη εποχή από ό,τι ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

 

 ΓΙΑ ΤΟ Γ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

               

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ