ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

  Η Ομοσπονδία  καλεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο που αιφνιδιαστικά απέστειλε τις τελευταίες ημέρες στους εργαζόμενους , για την υποχρεωτική αναγνώριση της όποιας εργασιακής προϋπηρεσίας διαθέτουν και απαιτεί να σταματήσει κάθε μορφής εκβιασμός προς τους εργαζόμενους.  Άλλωστε Τα στοιχεία που πρέπει να δώσει κάθε εργαζόμενος, τα έχει δώσει πρόσφατα με την απογραφή και είναι διαθέσιμα στις υπηρεσίες.

  Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, παραμένοντας συσπειρωμένοι στα συλλογικά και συνδικαλιστικά  τους όργανα .

Παρακάτω, επισυνάπτουμε  και τη σχετική ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                   ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 


 Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αθήνα 17.11.2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Email: adedy@adedy.gr

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 396

 

 

 

 

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


 Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για απολύσεις εκατοντάδων – χιλιάδων υπαλλήλων, μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, συνεχίζονται. Σε αυτό το πνεύμα εξεδόθη σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δεν στηρίζεται σε καμία σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Καταγγέλλουμε τη νέα αυτή προσπάθεια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο να εκβιάσει και πανικοβάλλει τους εργαζόμενους με σκοπό να αναγνωρίσουν, εδώ και τώρα, όποια εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο καθένας, προκειμένου να  ενταχθούν άμεσα και πρόωρα σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Για άλλη μια φορά δοκιμάζονται ο σεβασμός και η τήρηση του Συντάγματος (!!!), γιατί αυτό που επιχειρείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι παράνομο. Η όποια εγκύκλιος κοινοποιείται στις Υπηρεσίες, καλώντας τους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους τώρα, αφαιρώντας τους το δικαίωμα μελλοντικής αναγνώρισής της, δεν στηρίζεται σε καμία σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Απεναντίας, με βάση την κείμενη νομοθεσία, ο κάθε εργαζόμενος, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός αποφασίσει, καθώς και όσο χρόνο θέλει από αυτή.

Μετά τα παραπάνω, καλούμε τον κ. Υπουργό, να ανακαλέσει αμέσως αυτή την παράνομη εγκύκλιο, η οποία εκτός των άλλων, οδηγεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε επιλογές που θα έχουν δυσμενείς για τους ίδιους επιπτώσεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ