ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών καταβάλλεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού  κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015. (Φ.Ε.Κ. 262/16-12-2011, άρθρο 5,παρ.2,α).

Στη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία, χθες το απόγευμα, 20 Δεκεμβρίου, με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.κ. Γιαννίτση και Κουκουλόπουλο, τέθηκαν  και συζητήθηκαν τα παρακάτω αιτήματά μας:

  • Εφεδρεία:  δηλώσαμε την αντίθεσή μας στο μέτρο και την πρόβλεψη πως, αν συνεχιστεί, θα δημιουργήσει πέρα από τα προβλήματα στους εργαζόμενους και πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Πλεονάζον προσωπικό: δεν υπάρχει στις Περιφέρειες πλεονάζον προσωπικό, ενώ με τους Οργανισμούς που ισχύουν από 1-1-2011,  η μείωση των Οργανικών μονάδων ανήλθε μέχρι και στο 80% σε μερικές περιπτώσεις.
  • Μετακινήσεις από Π.Ε. σε Π.Ε. : Θα πρέπει να σταματήσουν οι μετακινήσεις (μεταθέσεις), που γίνονται πολλές φορές άσκοπα και χωρίς κριτήρια.
  • Οργανισμοί: οι Οργανισμοί των Περιφερειών είναι μη λειτουργικοί και πρέπει να αλλάξουν και ζητήθηκε από τους Υπουργούς να δοθεί κατεύθυνση από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των εργαζομένων. 
  • Εργαζόμενοι αορίστου χρόνου: ζητήσαμε να μας εξηγηθεί, αν υπάρχει πρόβλημα ιδιαίτερο με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Οι Υπουργοί σημείωσαν τα αιτήματά μας , αλλά δεν δεσμεύτηκαν σε τίποτα, ενώ για τους αορίστου χρόνου μας δήλωσαν ότι δεν πρέπει να  έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και δεν νομίζουν ότι υπάρχει τέτοια σκέψη.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                                                     ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ