ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΟ;

  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10-02-2012

 

       Με έκπληξη παρατηρούμε δημοσιεύματα εφημερίδων που ανακοινώνουν το κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ.

        Αν το περιεχόμενο τους είναι ακριβές, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Βορίδη, ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι καταρχήν περιουσία του ελληνικού λαού, με έσοδα που κατατίθενται κατευθείαν στον κρατικό προϋπολογισμό, με κέρδη.

    Όφειλε να γνωρίζει, ως Υπουργός , ότι ουδεμία αρμοδιότητα έχει στα δημόσια ΚΤΕΟ.

   Εποπτεύονται και διευθύνονται από τις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας και κατά προέκταση από το αρμόδιο για την εποπτεία των ΟΤΑ Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

   Κατά συνέπεια, ούτε αρμοδιότητα έχει, ούτε αληθή ήταν τα αναφερόμενά του, όταν συνέκρινε τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ με τα δημόσια.

   Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν τί εξυπηρετείται με την συγκεκριμένη παρέμβαση, όπως γνωρίζουμε και εμείς.

   Κύριε Υπουργέ,, έπρεπε να γνωρίζετε, ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας έχουν αποδώσει στον κρατικό προϋπολογισμό την τελευταία πενταετία πάνω από  500.000.000 €.

   Έπρεπε να γνωρίζετε επίσης, ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας, προμήθευσαν το 2011 με σύγχρονο εξοπλισμό όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ, με τον οποίο λειτουργούν σήμερα. Είναι λοιπόν, αναληθές, ότι ο εξοπλισμός τους είναι απαρχαιωμένος. Θα έπρεπε όμως κ. Υπουργέ, να μας πείτε ποια είναι  η σκοπιμότητα της μη έκδοσης από τις εποπτευόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου σας, της απόφασης για τις επιπλέον λεπτομερείς προδιαγραφές, προκειμένου τα δημόσια ΚΤΕΟ να είχαν διαπιστευθεί.

   Κύριε Υπουργέ, επαναλαμβάνουμε, ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι περιουσία του ελληνικού λαού, και πρέπει να την διαφυλάττετε, όπως επίσης οφείλετε να ελέγξετε εάν εισπράττεται το ποσό του 10% από τις εισπράξεις των ειδικών τελών από τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

    Σας δηλώνουμε, ως εργαζόμενοι, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τον δημόσιο χαρακτήρα των ΚΤΕΟ, πεπεισμένοι ότι συμβάλλουμε στην διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και το ότι  αποτρέπουμε να είναι η οδική ασφάλεια αποκλειστικό εμπόρευμα στα χέρια του ασύδοτου ανταγωνισμού.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                           ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ