ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

 

                                               Αθήνα 18/7/2016                      

                                             Αριθμ. Πρωτ. 37

 

                  ΠΡΟΣ

        Συλλόγους-μέλη μας

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, πιστεύοντας στην ανάγκη ενίσχυσης κάθε συλλογικής δράσης, που σκοπεύει στην βελτίωση των όρων ζωής και εργασίας των συναδέλφων μας, στην  ενίσχυση κάθε δημιουργικής πλευράς στη δράση των εργαζομένων και των Συλλόγων μας στις Περιφέρειες προχωράει στην διερεύνηση της δυνατότητας οργάνωσης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

Η ιδέα αυτή, που θέλουμε να παίρνει «σάρκα και οστά» κάθε χρόνο, με διαφορετική θεματολογία, γεννήθηκε στις συναντήσεις μας με τους συναδέλφους – αθλητές που εργάζονται σε όλη τη χώρα, στις συζητήσεις μας για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην αθλητική ενασχόληση όλων των εργαζομένων, να «μπολιάσουν» την καθημερινότητά μας με την ιδέα της διεκδίκησης της αναγκαιότητας της αρμονικής ανάπτυξης όλων των φυσιολογικών συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.

Γνωρίζουμε ότι δεν ανατρέπεται εύκολα, ούτε με αποσπασματικές πρωτοβουλίες το γεγονός ότι  το 75% περίπου των Ελλήνων είναι κινητικά αδρανείς και το ποσοστό τόσο των υπέρβαρων όσο και των παχύσαρκων παιδιών αυξάνεται συνεχώς, φέρνοντας τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, όμως θέλουμε και εμείς αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό των αθλητών-συναδέλφων μας, να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη συμβολή της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στη διαμόρφωση της συνολικής κουλτούρας των εργαζομένων και του λαού συνολικά.

Δε θεωρούμε, πολυτέλεια να ασχοληθούμε με τα ζητήματα του αθλητισμού και να διεκδικήσουμε να κατοχυρωθεί για όλους το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, να αποκτήσει  μαζικά χαρακτηριστικά. Η άθληση είναι αγαθό με μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα, με πολλές προεκτάσεις σε σημαντικούς τομείς (υγεία, ψυχολογία, διαμόρφωση χαρακτήρα) και σε καμία περίπτωση δεν είναι πολυτέλεια, όπως συχνά προσπαθεί να πλασαριστεί.

Πιστεύουμε ότι αυτή η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, μπορεί να περιλαμβάνει εκδήλωση – ομιλία για ζητήματα, που συνάδουν με τις παραπάνω πλευρές (π.χ. για την επίδραση της καθιστικής ζωής  και την ανάγκη κινητικών-αθλητικών δράσεων στην καθημερινότητα των εργαζομένων), αθλητική δράση με μαζικά χαρακτηριστικά (π.χ.λαϊκός δρόμος) και αγώνα από τους συναδέλφους – αθλητές των Περιφερειών (πχ αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου κλπ).

Για την διερεύνηση αυτής της πρωτοβουλίας και την διαμόρφωση του προγράμματος χρειάζεται να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των συναδέλφων μας – αθλητών, καθώς και όσων συναδέλφων ενδιαφέρονται να μετάσχουν ενεργά σε μια τέτοια διοργάνωση, είτε στο αθλητικό της κομμάτι ή στην υπόλοιπη διοργάνωση.

Για το σκοπό αυτό σας στέλνουμε υπόδειγμα πίνακα, τον οποίο σας καλούμε να μας αποστείλετε συμπληρωμένο.

Υπεύθυνη για αυτή τη διαδικασία θα είναι το μέλος του Γενικού μας Συμβουλίου, συναδέλφισσα – αθλήτρια Κοχλιαρίδου Φιλιππία,  από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (τηλ.-mail επικοινωνίας 2513503267 , philippiakoxl@gmail.com και koxliaridoy@pamth.gov.gr στην οποία και θα αποστέλλετε τους σχετικούς πίνακες.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα της προεργασίας, που χρειάζεται για να συγκεκριμενοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας και ευελπιστούμε ότι η ιδέα αυτή θα βρει την αναγκαία ανταπόκριση και θα στηριχτεί από όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους, μέλη της ΟΣΥΑΠΕ, καθώς και από όλους τους συναδέλφους μας.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ