ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 10/10/2016

Αριθμ. Πρωτ.:99

 

ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων

  

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 η Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων – μελών της ΟΣΥΑΠΕ, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή,  προκειμένου να διαμορφωθεί η πολιτική συνδικαλιστική τακτική και δράση  της Ομοσπονδίας, για το επόμενο διάστημα. Η Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων εξελίχθηκε σε μια κυρίαρχη παραγωγική διαδικασία στην οποία μέσα από ένα πλούσιο διάλογο αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, αναλύθηκαν οι αιτίες  και η πολιτική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται από τις εφαρμοσμένες πολιτικές και τα αντεργατικά μέτρα της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τέθηκαν προβληματισμοί, τρόποι αντίδρασης και διεκδίκησης.

Οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων ενημέρωσαν, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, για τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν. Κυρίαρχα ζητήματα αποτέλεσαν η συνεχιζόμενες άμεσες και έμμεσες μειώσεις των μισθών μας, οι απώλειες των τελευταίων χρόνων, ο νέος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις Υ.Δ.Ε. με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εμπλεκόμενους συναδέλφους των Οικονομικών Υπηρεσιών, οι αναμενόμενες τροποποιήσεις Οργανισμών, η υποστελέχωση και η συνεχιζόμενη «απαγόρευση» των προσλήψεων, η αθρόα και συστηματική εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικούς φορείς, οι δυσκολίες στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, η συνέχιση χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου και η ανάγκη για επιδότηση της κατοικίας στις περιοχές αυτές, η ανθυγιεινότητα της εργασίας συναδέλφων και η χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, η ανάγκη νομικής προστασίας των συναδέλφων αλλά και νομικής κάλυψης των Συλλόγων, τα ζήτημα της λειψής αποζημίωσης για τις μετακινήσεις, η επαναχορήγηση των αποζημιώσεων που καταργήθηκαν, και άλλα ζητήματα.

Για την επικείμενη τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης (νέος Καλλικράτης) και τις πολιτικές σκοπιμότητες που θα υπηρετηθούν μέσα από τον επανασχεδιασμό του αυτοδιοικητικού  χάρτη έγινε εκτεταμένη ενημέρωση. Αναλύθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας αλλά και για το ήδη υποβαθμισμένο εργασιακό και ανασφαλές περιβάλλον μας.

Επίσης τέθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με την λειτουργία της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί Σύλλογοι έχουν ξεκινήσει και ορισμένοι έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την οικονομική επιβίωση τους, μέσω του συστήματος της παρακράτησης των εισφορών από την μισθοδοσία.

Ορίσθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του πλαισίου δράσης της Ομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα, αξιολογήθηκε ως θετική η δράση του Δ.Σ. από το Συνέδριο μέχρι σήμερα και ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων για την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου που αφορά ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και φορολογικών υποχρεώσεων.

Κοινός τόπος και συμπέρασμα ήταν ότι η οργάνωση και η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα πρωτοβάθμια Σωματεία, η ενεργός συμμετοχή, η συνεργασία με άλλους κλάδους εργαζομένων και η δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών  αποτελεί την κυρίαρχη προϋπόθεση για να μπει ένα τέλος στην αφαίμαξη των κοινωνικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, την κατάργηση και ανατροπή των αντιεργατικών και μνημονιακών νόμων.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να πρωτοστατεί, να οργανώνει, να παρεμβαίνει, να συντονίζει, να κινητοποιεί. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα ανταποκρίνεται σε κάθε πρόσκληση πρωτοβάθμιου σωματείου, θα βρίσκεται δίπλα σε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία, για όλα τα ζητήματα.

Στην Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων που είναι μέλη της ΟΣΥΑΠΕ συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε.  ΑΡΤΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ -Π.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ -Π.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ