ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα  4 /2 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:15

 

Προς

1. Περιφερειάρχες

2. Υπουργείο Εσωτερικών

3. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης


ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Οι Περιφερειάρχες τοποθετούν τους «αρεστούς» σε θέσεις ευθύνης

 

Οι Περιφερειακές Αρχές συνεχίζουν να προωθούν συστηματικά μια διοικητική ιεραρχία, που στηρίζεται στην λογική των προσωπικών επιλογών τους, αδιαφορώντας για την όποια διαφάνεια και αντικειμενικότητα ακόμα και για την ισχύουσα νομοθεσία.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες Συλλόγων και εργαζομένων για τις διαδικασίες, που ακολουθούνται στην τοποθέτηση υπαλλήλων στις θέσεις ευθύνης, όπως στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας κλπ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με αφορμή και τις τροποποιήσεις των Ο.Ε.Υ. η κάλυψη των θέσεων ευθύνης των οργανικών μονάδων γίνεται με την διαδικασία της ανάθεσης και επιλέγονται οι «αρεστοί».

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί κανένα «αντικειμενικό» σύστημα επιλογής προϊσταμένων με διαφανείς και προσβάσιμες από όλους διαδικασίες, με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων που σκοπεύουν στον απόλυτο έλεγχο της δημόσιας διοίκησης.

Δεν είναι τυχαίο που στο «χαλί» που έχουν στρώσει οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες με τις τεράστιες μειώσεις στους μισθούς μας και την φοροληστεία, που δεν έχει τελειωμό, τα επιδόματα των θέσεων ευθύνης, που αυξήθηκαν μάλιστα σημαντικά με το τελευταίο μισθολόγιο (ν.4354/2015) μοιάζουν σαν «σανίδες σωτηρίας» στην φτώχεια των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως δημιουργούν και το έδαφος για να σπέρνουν τη διχόνοια, τον ατομισμό και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους, να αποτελούν ένα σοβαρό οικονομικό κίνητρο, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε πρόθυμους εκτελεστές των αντιλαϊκών πολιτικών.

Δεν είναι τυχαίο που ο χρόνος της «ανάθεσης» σε θέση ευθύνης μοριοδοτείται και έτσι δίνεται  και με αυτόν τον τρόπο προβάδισμα στους «αρεστούς» όταν ξεκινήσει η διαδικασία της επιλογής…

Απαιτούμε από τους Περιφερειάρχες να εφαρμόσουν άμεσα τα προβλεπόμενα στο άρθρο 87 του ν.3528/2007 και τις σχετικές εγκυκλίους [ΑΔΑ ΩΣΖΡ465ΦΘΕ-Κ8Λ] για την  αναπλήρωση των προϊσταμένων οργανικών μονάδων ώστε να αποφευχθούν δυσλειτουργίες εντός των οργανικών μονάδων, καθώς και  ζητήματα αμφισβητήσεων, νομιμότητας διοικητικών πράξεων και στελέχωσης Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την τροποποίηση του Ν. 4369/16 (ν. Βερναρδάκη) και την κατάργηση της μοριοδότησης του χρόνου υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου με ανάθεση, της αξιολόγησης και της συνέντευξης, στοιχείων που υποθάλπουν την υποκειμενικότητα και την «ημετεροκρατία», αντιλήψεις που έχουν καταδικαστεί από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αγωνιζόμαστε για δημόσια διοίκηση που θα υποτάσσεται στις λαϊκές ανάγκες και όχι στις μονοπωλιακές πολιτικές και τα οικονομικά συμφέροντα. –

 

Κοι/νση:

1.   ΕΝΠΕ

2.   Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Α.

3.   ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΜΕΛΗ ΜΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ