Να σταματήσει η παράνομη ανάθεση «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους των Περιφερειών

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 26/1/2018

Αριθμ. Πρωτ.:7

ΠΡΟΣ

  1. Αποκεντρωμένη ∆ιοίκηση

Ηπείρου-∆υτικής Μακεδονίας

   α. κ. Συντονιστή

   β. ∆ιεύθυνση Διοίκησης

2. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

   κ. Περιφερειάρχη

 

Να σταματήσει η παράνομη ανάθεση «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους των Περιφερειών

 

Για άλλη μια φορά οι Περιφερειακές Αρχές προσπαθούν να φορτώσουν στους υπαλλήλους αρμοδιότητες και ευθύνες, που δε τους αναλογούν.

Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαιρεσίας διοίκησης η υπ’ αριθμμ. 222006/9548/15-12-2017 απόφαση της αναπληρώτριας Προϊσταµένης του Τµήµατος Συγκοινωνιακών ΄Εργων της ∆/νσης Τ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που ανέθεσε πρόσθετα, «παράλληλα» καθήκοντα σε υπαλλήλους, που ούτε καν είναι στο Τμήμα της και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης!!! Ανέθεσε δε καθήκοντα ιδιαίτερα σημαντικά, για την εκτέλεση των οποίων οι υπάλληλοι επισύρουν ποινικές και αστικές ευθύνες.

Αναφερόμαστε στο τεράστιο ζήτημα της εποπτείας των δρόμων, για το οποίο απαιτείται στελέχωση, εξοπλισμός και υλικοτεχνική υποδομή που δεν υφίσταται.

Εκτός από αυτά όμως,εκτός από την απαράδεκτη νομοθεσία, που μοιράζει δυσβάσταχτες ευθύνες, όπως φαίνεται έχουμε και τις αποφάσεις μερικών προϊσταμένων, που προκειμένου να μειώσουν τις δικές τους ευθύνες αναθέτουν, δεξιά και αριστερά, σε άλλα Τμήματα, σε υπαλλήλους άλλων αναρμόδιων Τμημάτων και Δ/νσεων (μηχανικούς, χειριστές μηχανημάτων,κλπ) τα καθήκοντα αυτά.

Η Ομοσπονδία επανειλημμένα έχει αναδείξει το σημαντικό ζήτημα της εποπτείας των δρόμων και της ποινικής και αστικής ευθύνης που βαρύνει τους τεχνικούς υπαλλήλους των Περιφερειών για την αρμοδιότητα αυτή. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση που θα τροποποιεί την απαράδεκτη νομοθεσία επίρριψης ευθυνών, ενώ την ίδια στιγμή δεν δίνονται τα απαραίτητα μέσα για να γίνεται η εποπτεία των οδών δυνατή, σύμφωνα με τις ανάγκες και την δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας. Ταυτόχρονα έχει καταθέσει με εξώδικη δήλωση προς τους Περιφερειάρχες την απαίτησή της να σταματήσει η κατάσταση αυτή με τις αναθέσεις των λεγόμενων «παράλληλωνν» ή αλλότριων καθηκόντων στους υπαλλήλους των Περιφερειών.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και απαιτούμε την ακύρωση της συγκεκριμένης παράνομης, παράτυπης και αντιδεοντολογικής απόφασης.

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. κ. Υπουργό

β. Δ/νση Προσωπικού ΟΤΑ

2. ΕΝΠΕ

3. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

4. Γενική ∆ιεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών

5. ∆ιεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Κοζάνης

6. Σύλλογοι – μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ