ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 14-2-2018

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 20/2/2018

Αριθμ. Πρωτ.: 15

Προς

Συλλόγους-μέλη μας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 14-2-2018

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, με παρόντα τα 11 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ντόντο Παναγιώτη, Μάρκου Χρήστο, Βαζούρα Δημήτρη, Τζάκο Αντώνη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Ηλιόπουλο Στέργιο, Ευστρατίου Χαράλαμπο συνεδρίασε, με θέματα τις εξελίξεις και τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας, τα εργασιακά προβλήματα και την πορεία των διεκδικήσεων μας, τον προγραμματισμό δράσης με την αποφασισμένη απεργιακή κινητοποίηση, τα Οικονομικά ζήτημα κ.α. διάφορα.

Μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Εκτίμησε ως θετικές τις κινητοποιήσεις σε σχέση με το αίτημα ανάκλησης της Απόφασης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ανάθεσης δύο Περιφερειακών Ενοτήτων σε έναν υπάλληλο, ενεργοποιώντας το άρθρο 91 του ν.4483/2017.

2. Έγινε ενημέρωση για την κατάθεση της ΕΣΣΕ και την πορεία διεκδίκησης σχετικών αιτημάτων μας (ανθυγιεινό κλπ).

3. Έγινε ενημέρωση για τις αντεργατικές εξελίξεις και την απόφαση για νέα πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία μέσα στο Μάρτη.

4. Να παρέμβει με ανακοίνωσή του στο ζήτημα του «προβαδίσματος» για τις θέσεις ευθύνης και των Αποφάσεων του Γ΄ Τμήματος του ΣΤΕ.

5. Να συμμετέχει σε νέα σύσκεψη Σωματείων και Ομοσπονδιών για τη διεκδίκηση των μισθολογικών μας αιτημάτων (προσμέτρηση της διετίας 2016-2017 στην μισθολογική ωρίμανση, χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 2 χρόνια και για τους εργαζόμενους των ΔΕ και ΥΕ κατηγοριών, πλήρη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού κλπ).

6. Να εκδώσει ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα χαμηλής βαθμολόγησης στην «αξιολόγηση».

7. Εγκρίθηκαν δαπάνες που έχουν εκτελεστεί καθώς και ο Οικονομικός Απολογισμός 2017 και ο Οικονομικός Προϋπολογισμός 2018, οι οποίοι και θα εισαχθούν ως θέμα στη συνεδρίαση του επόμενου Γενικού Συμβουλίου για την τελική τους έγκριση.

8. Αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν Σωματεία και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο συντονισμό δράσης του ΠΑΜΕ, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις μισθών, καθώς και κάλεσμα σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους για να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, να διερευνήσουν αν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα συνάδελφοί μας και να πάρουν αποφάσεις στήριξής τους με κάθε μέσο.

9. Να ενώσει τη φωνή του με τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, που για άλλη μια φορά στις 20-2-2018 σέρνονται στα δικαστήρια, για την κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο Υπουργείο Εργασίας.

10. Να ζητήσει νομοθετική ρύθμιση, για να έχουν δικαίωμα σε μετατάξεις-αποσπάσεις-κινητικότητα οι συνάδελφοι δόκιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, που διορίστηκαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα από την υποβολή των αιτήσεών τους (παλιά ΑΣΕΠ).

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ